Grillsæsonen er her! Er du klar?
Sommeren står for døren og temperaturen er langt om længe på vej opad. Snart bliver det igen sjovt at sidde i haven mens solen langsomt går ned og grillkullene brænder ud. Og grill-sæsonen er allerede i gang, og så skal der grill-vin på bordet. Men grillvin er mange ting, så vi har fundet 6 vine frem til Grillkassen som, som hver især brillerer til forskellige grillretter.
Grillens røg og gløder præger det kød du putter på grillen – så alle vinene er udvalgt efter at have nok dybde og intensitet til at kunne matche det – men du kan også med fordel vælge vin efter hvilken grillret du laver, for der er markant forskel på barbecue ribs og en grillmedister, så det skal der selvfølgelig også være på vinen.
Stonewood, California Zinfandel
Stil uret 8 timer tilbage og spor dig ind på Californien-tid. Stonewood California Zinfandel er som taget ud af opskriften på solfyldt californisk hygge – og er vinen til din næste barbeque.
Bennati, Valpolicella Superiore Ripasso DOC 2018
Hvis du bare skal bruge én vin til din grillaften, som kan klare det meste, så er Ripasso et godt bud. Det er solid hyggevin, som bringer et smil på læben når i samles om havebordet.
Gayda, Collection Grenache 2019
Tænd grillen, slå parasollen op og drop turen til Sydfrankrig – for med Gayda Grenahce er det som at være der selv – og glasset er fyldt med elegant rød frugt og en kølig profil.
Motto, Backbone Cabernet Sauvignon 2017
En ægte amerikanerfavorit, hvor Californiens solrige somre giver rygrad, med en blød og delikat duft af modne mørkerøde bær. Drik den til din bedste burger fra grillen.
Benvenuto de la Serna, Mil Piedras Malbec 2019
Kraftig og krydret rødvin fra Argentina – og har man sagt Argentina må man også sige steak – det er derfor ikke så mærkeligt at landets favoritdrue er helt fænomenal til en god grillet T-bone eller rib eye.
Hauts d`Acantalys, Lirac Rouge 2019
Smid masser af krydderurter i marinaden og knap en flaske Lirac op – så har du et match til enhver varm sommeraften ved grillen – om det er okse, gris eller lam er lige meget – Lirac er lige med ren, krydret velsmag.