Sponsoreret indhold fra

Traditionel jul med et gran af fornyelse

Julen er traditionernes fest, men mange er også klar til at tilføre årets jul et gran af fornyelse. De røde og hvide farver på julekuglerne og julestjernen til tops ligger fast, men når det kommer til træet, er vi parate til nye juletoner.

Julen er lige rundt om hjørnet, og de fleste har travlt med at skabe den rette julestemning, der glæder venner og familie i alle aldre. Juletræet skal pyntes med gammelt og nyt, gaverne skal indfinde deres plads og den lille personlige detalje, der fuldender julen, skal indfries.

Ægte jul ligger dybt i danskernes hjerte. Men hvad er ægte jul? Tendenserne kobler nemlig traditioner med fornyelse og skaber den personlige og moderne jul anno 2019.

Traditioner der aldrig forgår

Mange danskere sværger til det traditionelle juletræ, som minder om gamle dage. Julekugler i sølv og røde og hvide farver skal pryde træet sammen med danske flagranker og små slikstokke. Træet skal stå flot med sin pynt, der glæder både store og små. Peters tromme på grenen og små biler med glimmer og pakker på taget hitter også i år.

Dekorationsfirmaet Brøndsholm A/S mærker den store interesse for den traditionelle jul og følelserne, der er forbundet til den:
»Hvert år oplever vi, at mange danskere vælger det traditionelle julepynt og farver til træet. Vi har flere forskellige stilarter i vores sortiment, og det er selvfølgelig forskelligt for den enkelte, hvad opfattelsen af traditionel pynt er. Men salget beviser, at vi altid vil forbinde julen med de klassiske farver rød, guld og sølv,« fortæller Irena Sibbern, adm. direktør i Brøndsholm.

Julens glæder varer længere

Samtidig oplever Brøndsholm A/S også et boom af salget inden for kunstige juletræer. For netop det traditionelle træ, der bliver hentet i skoven, kan give anledning til mange bekymringer.

Flere og flere danskere har fået øjnene op for de fordele, som de nye juletræer giver og har derfor skiftet naturtræet ud. Det sker, fordi mange familier har tradition for at lade juletræet stå midt i stuen gennem hele december, og nogle helt til vi rammer januar. For at undgå at glæden falmer i takt med grantræet, holder det naturtro træ på julehyggen hele måneden.

En anden fordel ved et kunstigt juletræ er, at familiens mindste medlemmer ikke skal have de store formaninger, og den obligatoriske spand med vand i hjørnet af stuen kan droppes. Mange af træerne fra Brøndsholm er nemlig brandhæmmende, hvilket betyder, at der ikke går ild i dem, hvis man bruger levende lys.

Juleaften i en rus af nys og kløen i halsen er faktum for rigtig mange danskere, som ikke tåler gran. Derfor er et naturtro juletræ også et kærkomment indslag hos familier med allergi, og mange hilser det netop velkomment, fordi det rent produktionsmæssigt er i så høj kvalitet, at det kun er duften, der mangler.

Det syntetiske juletræ kan genbruges igen og igen, og det giver plus på julekontoen, når der først er investeret i træet. Så når hele jule-virakken er overstået, kan træet pakkes ned og gemmes år efter år ved siden af den traditionelle julepynt, der har sin helt specielle plads på loftet.