Sponsoreret indhold fra

Vinterens store reality check

<div class="sharethis-inline-share-buttons"></div>

Hvad er virkelighed, og hvad er ren science fiction inden for innovation, bæredygtighed, kunstig intelligens og tidens øvrige buzzwords? Og hvordan kobler man sin egen forretning på udviklingen? DTU inviterer til Winter Academy med den nyeste viden fra førende forskningsmiljøer.

Der er mange, som står klar til at udlægge teksten, når det handler om tendenser som innovation, bæredygtighed, ledelse og kunstig intelligens: Fra forfattere af lufthavnsbøger over konsulenter til politikere. Men der er ikke mange, som kommer op på siden af DTU, når det handler om reel forskning, viden og erfaring.

De fleste ved, at DTU er førende inden for de traditionelle ingeniørfag, men det er måske mere overraskende, at 26 store virksomheder har gennemført 78 markante innovationsprojekter på DTU Business over de seneste 10 år. Det er Jakob Holst fra DTU Business, der er har stået for forløbene.

På et af de spor, der udgør DTU Winter Academy, vil han præsentere de vigtigste erfaringer.

”Jeg tror, at det er temmelig overvældende for de fleste mennesker, hvor meget vi hører om begreber som kunstig intelligens, sustainability og innovation. Med DTU Winter Academy vil vi tage skridtet videre fra inspiration til at bygge et egentligt fundament. Hvad er op og ned? Hvordan kommer jeg i gang med at bruge det i min hverdag?” fortæller Jakob Holst, der som direktør for DTU Business ser det som en naturlig udvikling, at universitet også beskæftiger sig med ledelse og forretning.

Dels er mange ingeniører nået så langt op i hierarkiet, at de efterspørger ledelseskompetencer.

Dels er mange af de aktuelle tendenser udsprunget af de fagområder, man beskæftiger sig med på DTU.

”Vi har kigget i vores krystalkugle og set, hvor der er nogle tendenser, som kommer til at betyde rigtig meget uden for ingeniørkredse. Hvad betyder det i forhold til en traditionel businesscase?

Det er klart, at man ikke bliver ekspert af at tage på Winter Academy, men man kommer til at forstå lige præcis nok til, at man kan begynde at samarbejde mellem de forskellige domæner. Der er jo et kæmpe uudnyttet potentiale i at stille de rigtige spørgsmål som bygger bro mellem fagligheder,” siger Jakob Holst, der sammen med forretningsudvikleren Thomas Weikop står som oplægsholderne på sporet ’Unleashing Innovation Power in Mature Companies’.

Mere end en konference

De fem academy-dage består af mere end 15 spor, man kan sammensætte på kryds og tværs. Der er bliver også mulighed for at få indblik i nogle af tendenserne inden for mere traditionelle ingeniørfag, der er oppe i tiden. Det er eksempelvis ’Additive Manufacturing’ (3D print), kunstig intelligens og smart grid inden for elforsyning. Men der er også et spor om projektsamfundet med bl.a. lektor Christian Thuesen og filosoffen Anders Fogh Jensen og et om ’Sustainability as a Business’ med professor Michael Hauschild som tovholder.

Jakob Holst understreger, at der ikke er tale om en traditionel konference. Alle spor er kraftigt kuraterede og med mulighed for at perspektivere det til egne udfordringer.

”På DTU praktiserer vi action learning. Folk bruger de reelle udfordringer, de står med i deres virksomhed. Det gør vi typisk i lidt længere forløb. Men med Winter Academy tager vi de første skridt til at komme i gang,” siger Jakob Holst, der understreger, at Winter Academy kommer til at formidle den ypperste viden på områderne.

”På en række områder repræsenterer DTU den førende forskning på området. Samtidig har vi en business school med et internationalt netværk, som vi også trækker på, så både fagligheden og formidlingen bliver i toppen,” slutter Jakob Holst, som har offentliggjort det færdige program for dagene på DTU hjemmeside.

Hvad: DTU Winter Academy
Hvornår: Over fem dage fra 28. januar til den 1. februar.
Moduler:

 • Technology Scouting
 • Artificial Intelligence
 • Additive Manufacturing
 • Food Tech & Digitalization
 • Strategy Update for a Digital World
 • Business Models in a Digital World
 • Emerging Digital Ecosystems
 • Making Better Decisions
 • Leadership and Ethics
 • The Project Society
 • Unleashing Innovation Power in Mature Companies
 • Innovation Management Standard
 • Open Entrepreneurship
 • Sustainability as a Business
 • Sustainable Energy Production
 • Smart Grid and Energy Distribution
 • … og forventeligt snart Blockchain for Business

Modulerne varer en eller to dage og kan sammensættes på kryds og tværs.