Sponsoreret indhold fra

Allan Olsen jagter udkantshelte
– Go’on belønner en lokal Udkantshelt med 25.000 kr.

<div class="sharethis-inline-share-buttons"></div>

Det danskejede olieselskab Go’on har netop skudt en kampagne i gang for at finde en ildsjæl, som har fortjent en check på 25.000 kr. Målet er at sætte fokus på, at der er mindst lige så meget liv og nærhed i udkantsområderne, selv om der er længere mellem husene.

Der er udsigt til et stort skulderklap og en kontant belønning, når Go’on d. 1. juni kårer Årets Ildsjæl 2018. For at blive indstillet til prisen skal man anbefales af andre. Så hvis der er en ildsjæl, som går et ekstra skridt for at skabe liv og aktivitet i lokalområdet, kan man indstille vedkommende via hjemmesiden støtdelokale.nu. Udover skulderklappet er der 25.000 kr. på højkant.

Skuespiller Allan Olsen er frontfigur for kampagnen, og han glæder sig til at kunne overrække prisen til Årets Ildsjæl, når konkurrencen slutter d. 1. juni.

”Ildsjæle er med til skabe nærvær og autentiske oplevelser. De bringer mennesker sammen, og det er om nogensinde vigtigt i den kultur, vi har i dag. Mange mennesker er mest online, men ildsjæle lever i den virkelige verden, hvor de skaber muligheder for, at mennesker kan få oplevelser sammen eller udvikle sig individuelt i et fællesskab. Det er dem, som bruger deres liv til at gøre noget for andre uden at forvente, at de får noget igen. Det er meget vigtige mennesker – og det mærkelige er, at de ikke altid synes det selv. Derfor har de fortjent at blive hyldet,” siger Allan Olsen.

Gav elever oplevelser for livet

En af de mange ildsjæle, der har fortjent et skulderklap, er ridelærer Jens Høgh fra Aalestrup. Han vandt sidste år prisen og de 25.000 kr.

”Det var helt fantastisk, og den største oplevelse jeg har haft i de mange år, jeg har været aktiv på rideskolen. Jeg sætter stor pris på alle de mange tilkendegivelser, som jeg fik. Over 1800 stemte på mig, og jeg fik beskeder fra folk, som skrev, at de for mange år siden havde haft mig som lærer. Det er dejligt at vide, at man har givet folk oplevelser i barndommen, som de husker tilbage på med glæde,” fortæller Jens Høgh. Gevinsten blev bl.a. brugt til at holde en forlænget weekend med børn og børnebørn.

Se Allan Olsen forklare om kampagnen i videoen.

Bedre at være interesseret end interessant

Allan Olsen bor selv midt i København og har gennem årene mærket, hvordan der er kommet længere mellem naboerne, selv om de er blevet flere mennesker.

”I storbyen er man aldrig alene, men alligevel er mange ensomme. Jeg tror, problemet er, at man efterhånden synes, at det er bedre at være interessant end at være interesseret. Selv om vi bor tæt i storbyen, så kan der være langt mellem nærheden til dine naboer og folk i gaden,” påpeger Allan Olsen. Med kampagnen håber den populære skuespiller, at flere vil sætte pris på de mange ildsjæle, som gør en indsats, så endnu flere fællesskaber kan bygges op både i byerne og på landet.

Styrker udkanten

Go’on har sat sig det mål at hjælpe med at styrke udkanten. Derfor er langt de fleste af de 137 tankstationer, som det danske olieselskab har startet siden 2009, placeret et pænt stykke fra de større byer.

”Vi har valgt at åbne mange af de steder, hvor alle de andre benzinstationer er flygtet fra. Go’on vil meget gerne være med til at styrke lokalsamfundene, og det, som driver et samfund, er et aktivt handelsliv og et stærkt foreningsliv. Derfor har vi valgt at hylde de ildsjæle og aktive foreninger, der skaber liv i lokalsamfundene,” forklarer Mick Kjær, adm. dir Go’on.

Indtil 1. juni kan man stemme på den kandidat, som man mener fortjener prisen som Årets Ildsjæl. Prisen vil blive overrakt af skuespiller Allan Olsen. Alle, der stemmer, deltager i lodtrækningen om et års forbrug af brændstof fra Go’on.