”Det bedste er at give andre glæden ved et rent hjem”
20-årige Emma Kaspersen fra Odense er ikke kun glad for sit studiejob som rengøringshjælp, fordi det er fleksibelt, men især fordi hun kan mærke, hvor glade folk bliver, når de kommer hjem til en ren bolig.
Det er ikke kun skuespillere, der får klapsalver, og Youtube-stjerner, som får likes for deres arbejde. 20-årige Emma Kaspersen fra Odense får også tit rosende beskeder, når hun har været på arbejde.
”Det bedste ved jobbet er, at man gør noget godt for andre og gør dem glade. Uanset om det er en studerende, der bor alene med sit barn, eller et ældre ægtepar, der ikke længere har så mange kræfter, er det tydeligt at mærke, hvor glade de er for, at jeg kommer og ordner rengøringen for dem,” fortæller Emma, der arbejder som Happy Helper.
”Der er faktisk tit nogen, der skriver til mig, at det er dejligt at komme hjem til en duftende og ren bolig.”
Nem hjælp i hverdagen
Det er omkring halvandet år siden, at hun oprettede sin profil på happyhelper.dk, som er en platform, der matcher folk, som tilbyder rengøringshjælp, med dem, som har brug for aflastning i kampen mod støv og snavs.
”Inde på siden kan jeg skrive, hvornår jeg er ledig, og så kan kunderne booke mig. For mig er det perfekt med et studiejob, hvor jeg er min egen chef og selv kan kontrollere min vagtplan,” siger Emma, der også studerer og arbejder på en bar i weekenderne.
”Jeg kan godt lide friheden ved selv at kunne planlægge og have dialogen med kunderne – og hvis jeg gerne vil tjene mere, kan jeg bare skrive mig ledig og få flere bookinger.”
Danskerne er gode til at rydde op
Typisk arbejder Emma ca. 20 timer om måneden som Happy Helper, og vagtplanen består som regel af en blanding af nye kunder og faste gengangere, hvor hun gør rent hver eller hver anden uge.
”Den første gang, man er ude hos kunden, er der som regel en hjemme, som kan fortælle, hvad de gerne vil have gjort eller ikke have gjort,” fortæller Emma, som oplever, at folk generelt er gode til at rydde op, så hun kan gøre sit arbejde.
”Nogle gange glemmer folk at fjerne ting fra gulvet eller sætte stolene op på bordene, men de vænner sig hurtigt til det, og ellers kan jeg lige henvise dem til hjemmesiden, hvor de kan læse, hvad det kræver at få gjort rent af en Happy Helper, og hvordan de får mest ud af vores hjælp,” siger Emma med et smil.
Bruger al tiden
Hun sætter selv en ære i at være grundig, pligtopfyldende og struktureret.
”Personligt går jeg meget op i, at badeværelset er gjort grundigt rent, at der er tørret støv af og støvsuget omhyggeligt, for det er det, der gør, at man virkelig føler, at hjemmet er rent og pænt. Jeg bruger al den tid, vi har aftalt, og hvis jeg er hurtigere færdig, går jeg lige en ekstra runde med en klud,” fortæller Emma, som er glad for den kontakt, hun har med sine kunder.
”Nogle er hjemme, når jeg kommer og siger, at der er kaffe på kanden eller cola i køleskabet. Nogle har lagt en lille seddel om, hvad de gerne vil have gjort. Og så er der dem, der sender en glad besked, når de kommer hjem. Det er altid dejligt, når der bliver sat pris på ens arbejde,” siger Emma.
En ekstra fordel ved at arbejde gennem Happy Helper er, at fleksibiliteten og friheden er sat i system.
”Det er mega nemt for både mig og kunderne at holde styr på vores aftaler via hjemmesiden, og det er også herigennem, betalingen foregår. Det giver en ekstra sikkerhed og tryghed for begge parter,” siger hun.
Rengøringen med Happy Helper er dækket af håndværkerfradraget, og der findes over 4.000 Happy Helpers i hele Danmark.