Advertisement

Sponsoreret indhold fra

Dit liv kan reddes med disse sikkerhedsfunktioner i den nye Civic

En lang række forskellige sikkerhedssystemer skaber en pakke, der mindsker risikoen for uheld og potentielt kan redde dit og dine passagerers liv.

»Det er systemer, som alle kan finde ud af at bruge. Det giver en masse komfort og tryghed i bilen. Det gode ved sikkerhedssystemer er, at de egentlig blot skal virke én gang, så har det været alle pengene værd.«

Sådan siger Henrik Lysgaard, ejer og direktør hos Bilforum Herning pt. Danmarks bedst sælgende Honda-forhandler, når han skal beskrive værdien af de nye sikkerhedssystemer i Honda Civic.

Honda SENSING bliver pakken af avancerede teknologiske funktioner kaldt. De er alle skabt for at hjælpe dig under kørslen og gøre kørslen mere sikker.

»Honda har fremtidssikret sine med biler med de nye sikkerhedssystemer,« siger Henrik Lysgaard.

Sikkerhedsfunktioner i Honda Civic

Henrik Lysgaard forklarer, at der i Honda SENSING er tale om en lang række forskellige sikkerhedssystemer, der tilsammen skaber en pakke, der mindsker risikoen for uheld og potentielt kan redde dit og dine passagerers liv.

Kollisionsbegrænsende bremsesystem

Hvis der er risiko for en kollision med et køretøj eller en fodgænger, advarer denne funktion dig om faren og nedsætter bilens hastighed og er dermed med til at minimere effekten af et sammenstød.

»Det fungerer ved, at bilen selv reagerer og bremser, hvis du for eksempel kommer for tæt på forankørende eller en fodgænger. Det svarer til, at man har sin egen faldskærm med i flyveren,« siger Henrik Lysgaard.

Vognbaneadvarselssystem

Hvis bilen bevæger sig uden for sin vognbane, uden at du aktiverer afviserblinket, blinker advarselslamperne, og der lyder et lydsignal for at gøre dig opmærksom på vognbaneoverskridelsen.

»Hvis du kører på motorvej og skifter vognbane uden at bruge afviseren, bliver du advaret via advarselslamper og lydsignal,« siger Henrik Lysgaard.

Udvidet vognbaneassistent

Et kamera monteret i forruden registrerer, om bilen er på vej væk fra vejbanen, og bruger den elektriske servostyring til at påføre diskrete korrektioner på rattet for at holde bilen på vejbanen. Under særlige betingelser kan den også aktivere bremserne.

Vognbaneassistent

Vognbaneassistenten hjælper til med at holde bilen i midten af vognbanen og giver en mindre stressende køreoplevelse ved at mindske behovet for korrigerende styrebevægelser og køreanstrengelser på motorvejen.

»Ved hjælp af en række kameraer kan bilen korrigere efter striberne på vejen. Den er mere eller mindre selvstyrende, men du kan ikke slippe hænderne fra rattet. Det er et lækkert system, som er meget tryghedsskabende, men det er stadig føreren, der har ansvaret,« siger Henrik Lysgaard.

System til registrering af trafikskilte

Systemet til registrering af trafikskilte identificerer trafikskilte og viser dig oplysningerne på et visuelt display. Der kan vises to skilte samtidig.

»Systemet kan læse hastighedsbegrænsninger og overhaling forbudt. Et skilt viser sig på instrumentbrættet, når bilen registrerer for eksempel en hastighedsbegrænsning,« siger Henrik Lysgaard.

Intelligent fartbegrænser

Kombinerer på en smart måde den eksisterende fartbegrænsers justerbare funktion med systemet til registrering af trafikskilte og indstiller automatisk til den hastighedsgrænse, som registreres af systemet til registrering af trafikskilte.

»Hvis du for eksempel kører på landevej, og bilen ser et skilt, så sætter den farten ned, og det kan være med til at forhindre et klip i kørekortet – eller endnu bedre måske et uheld,« siger Henrik Lysgaard.

Intelligent fartpilot

Denne funktion registrerer, om et køretøj, der kører i en tilstødende vognbane, har til hensigt at skære ind foran din bil, og regulerer Civic’ens hastighed på forhånd. Den hjælper dig også med at opretholde afstanden mellem dig selv og køretøjet foran, så du ikke behøver ændre hastighed manuelt.

»Du kører bare bilen, den bremser selv. Og du kan indstille, hvor lang afstanden skal være til den forankørende. Det betyder, at bilen selv justerer farten, for eksempel hvis du kører i kø,« siger Henrik Lysgaard.

Aktiv fartpilot med følgefunktion med lav hastighed

Denne funktion fastholder en indstillet kørehastighed og følgeafstand til det forankørende køretøj. Hvis det registrerede køretøj standser, sætter Civic’en hastigheden ned og standser, uden at du behøver at træde på bremsen. Og du skal blot træde på speederen for at genoptage kørslen.