Sponsoreret indhold fra

<div class="imgtxt2" id="imgtxt2"><!-- [et_pb_line_break_holder] --><p><!-- [et_pb_line_break_holder] --> Alexander Vissing, der er redaktør på riders.dk og erfaren freerider, har været rundt i hele SalzburgerLand til regionens mange exceptionelle skisteder. For ham er der noget særligt ved oplevelsen ved at stå på ski på en gletsjer som Kitzsteinhorn.<!-- [et_pb_line_break_holder] --></p><!-- [et_pb_line_break_holder] --></div>

Her kan du stå på ski helt frem til starten af sommeren

<div class="sharethis-inline-share-buttons"></div>

Kitzsteinhorn-gletsjeren i østrigske Zell am See-Kaprun er SalzburgerLands eneste gletsjer ski resort. På toppen hersker en evig vinter, der gør det muligt at dyrke en hel speciel type skisport det meste af året og komme tæt på mægtige naturkræfter.

Sne, sol og frisk luft. Umiddelbart tilbyder Kitzsteinhorn i Zell am See-Kaprun i den østrigske region SalzburgerLand det samme, som mange andre skisteder.

Kitzsteinhorn er SalzburgerLands eneste gletsjer ski resort – og fra udkigsplatformen ”Top of Salzburg”, der befinder sig hele 3029 meter over havets overflade, kan man se udover Zell am See-Kaprun og de østrigske alper.

Men Kitzsteinhorn er ganske anderledes. Det er SalzburgerLands eneste gletsjer ski resort og tilbyder pister, der når op mellem 1976 og 3029 meters højde. Hvor andre skiområder normalt har sæson fra november til april, har Kitzsteinhorns 41 kilometer pister god sne allerede fra oktober og helt ind i juni. Det betyder hele 10 måneders snegaranti – en unik mulighed for ski- og snowboardelskere til at dyrke deres passion næsten hele året rundt.

I løbet af sin lange sæson tilbyder Kitzsteinhorn optimale forhold for en særlig skisport – nemlig glacier-skiing eller på dansk gletsjerskiløb.

Alexander Vissing, redaktør på riders.dk, har prøvet kræfter med Kitzsteinhorn og er vild med den specielle skidisciplin.

”Kitzsteinhorn har ofte sublim snekvalitet, og du kan nemt komme dertil med bil eller fly. Bedst af alt giver det mulighed for gletsjerskiløb, som er fedt, fordi man kan stå på ski næsten hele året rundt uden at bekymre sig om, der nu er sne eller ej. Og så er det en smuk oplevelse, hvor kontrasten mellem dalen og bjerget og den frie panoramaudsigt ud over de østrigske alper og Zell am See er helt unik,” fortæller Alexander Vissing.

Gletsjerskiløb lyder vildt, og det kan det også sagtens være. Men egentlig dækker udtrykket ’bare’ over, at sporten foregår på en gletsjer. Det unikke ved skisporten er det flotte landskab, hvori sporten finder sted.

Lige meget om man er en erfaren skiløber eller en familie med tre børn, så har Kitzsteinhorn og de omkringliggende ski-resorter Schmittenhöhe og Maiskogel helt sikkert op til flere fede løjper, man kan boltre sig på.

Kitzsteinhorn har både røde, blå og sorte pister, der passer til de fleste skiløberes niveau. Ud over de præparerede pister har Kitzsteinhorn også gode off piste-løjper til freeride, og det er især på de rustikke skråninger, at den smukke gletsjernatur kommer til sin ret.

Vælger man den frie stil på de rå løjper, er det dog vigtigt at huske, at Kitzsteinhorn er en gletsjer og dermed et kraftfuldt naturfænomen. Den er bygget op over tusinder af år og består af flere hundrede meter tyk is, som er i konstant bevægelse. Det giver ifølge Alexander Vissing risiko for laviner og gletsjerspalter, og alt det sjove bør derfor tages med en stor portion alvor og sikkerhed.

”Skiløb uden for pisterne uden den rette erfaring og uden en bjergguide er no-go på en gletsjer, da man risikerer at falde i en 50 meter dyb gletsjerspalte eller udløse en lavine,” siger Alexander Vissing.

Kitzsteinhorn har et informationssystem både på deres Alpine Center og ved indgangene til deres fem ruter om risici i terrænet og ved området til folk, der er interesserede i freeride. Ski-resortet tilbyder samtidig camps til begyndere og øvede i skiløb og snowboard, der gerne vil lære at køre freeride på en ordentlig og sikker måde. Når man først har taget de nødvendige sikkerhedshensyn, er freeride ifølge Alexander Vissing en meget speciel oplevelse:

Kitzsteinhorn er den eneste gletsjer i SalzburgerLand. Derved er den også det eneste bjerg, der kan tilbyde hele 10 måneders snegaranti – en garanti som flere skiløbere og freeriders nyder godt af.

”Under de rette forhold er freeride på gletsjere en stor oplevelse. Omgivet af de store, massive bjerge og i tæt kontakt med mægtige naturkræfter, mærker man i virkeligheden, hvor lille man er som menneske. Og det er altså ret vildt,” siger han.

Udsigten fra Kitzsteinhorn er nu ikke kun forbeholdt skiløbere og snowboardere. På gletsjerens øverste top finder man Gipfelwelt 3000, som er Zell am See-Kapruns, ja faktisk hele SalzburgerLands, højeste destination. Den smukke oplevelse, der normalt kun er bjergbestigere forundt, er lettilgængelig for alle, som bliver ført op til de to udkigsplatforme ”Top of Salzburg” og ”National Park Gallery” med svævebaner. Herfra er der udsigt ud over de østrigske alper og Zell am See-Kaprun, der i de kolde måneder mest af alt ligner et vintereventyr med landsbyen Kaprun for foden af Kitzsteinhorn og byen Zell am See ved den tilfrosne sø Zell og bjerget Schmittenhöhe. Gipfelwelt 3000 har derudover også en biograf, en restaurant med fantastisk udsigt over de østrigske alper og museet The Nationalpark Museum.

Foruden Kitzsteinhorn, findes også ski-resorterne Schmittenhöhe og Maiskogel i Zell am See-Kaprun, der samlet set råder over 138 kilometer pister til både nybegyndere, børnefamilier og rutinerede skiløbere og freeriders. Fra december 2018 kan besøgende tage svævebanen K-onnection fra centrum af Kaprun til det familievenlige Maiskogel-bjerg. Fra vinteren 2019-2020 kan gæster komme hele vejen op til Kitzsteinhorn via K-onnection.

Om Zell am See-Kaprun

Den østrigske helårsdestination Zell am See-Kaprun ligger område til et af de mest spektakulære og alsidige områder i de østrigske alper. Her finder man regionen SalzburgerLands eneste gletsjer-skiområde Kitzsteinhorn i 3000 meters højde, hvor der er garanti for sne og gode pister hele 10 måneder af året. Destinationens tre ski-resorter, Kitzsteinhorn, Schmittenhöhe og Maiskogel byder på oplevelser for alle aldre og enhver smag, blandt andet Østrigs mest attraktive super-pipe og verdens længste fun slope samt mulighed for langrend, sneskovandring, kælketur og skøjteløb. Nationalparken Hohe Tauern National Park er garant for fascinerende naturoplevelser og huser samtidig sportsarrangementer som VM i Ironman og Ultra Trail bjergløbet. I Zell am See-Kaprun kan derfor både de aktive turister få deres kick, og dem, der er til afslapning, kan finde ro blandt de høje bjergtinder.