Sponsoreret indhold fra

Mallorca – fra grisefest til eksklusiv feel-good ferie

<div class="sharethis-inline-share-buttons"></div>

Fortidens grisefester og flamingodans er svær at spore, når man gæster Mallorca. I dag fremstår den legendariske ferieø eksklusivt, tidssvarende og trendy – ikke mindst for det voksne segment, der har fokus på selvforkælelse.

Mallorca er der rig mulighed for at dyrke naturen, sig selv og hinanden. Det skyldes ikke bare den helt igennem fantastiske, overraskende og alsidige natur. Det skyldes også de kulinariske og kulturelle tilbud, der præger bybilledet og i den grad taler til nutidens turister. Den altdominerende natur og evnen til kontinuerligt at aflæse turisternes ønsker, betyder, at selvom 50’ernes griseeventyr er forbi, så er Mallorca stadig et paradis for sol- og feriehungrende danskere. Det kan man godt forstå.

Den storslåede natur kan få pulsen ned og humøret op. Og hvad er bedre, når der er ferie og nydelse på programmet? Lidt skal du dog regne med at yde, hvis du vil opleve naturen på allernærmeste hold.

Bliv bjergtaget af omgivelserne

De to store bjergkæder, Tramuntana-bjergkæden og Llevant-bjergkæden er oplagte besøgsmål for livsnyderen og friluftsmennesket. Bjergkæderne er forbundet med vandrestier til små hyggelige bjergbyer. Her kan du opleve lokalt landsbyliv med kirker og klostre, smalle gader og helt unik atmosfære.

Unik atmosfære findes også, når du besøger Dragegrotterne, Cuevas del Drach, der er lidt af et tilløbsstykke. Her kan du ikke bare gå på opdagelse i de fire grotter. I den underjordiske sø, der findes i den ene grotte, kan du opleve klassiske musikere sidde i både og spille koncert. Det er en yderst smuk og usædvanlig oplevelse.

Idyllisk kulturoplevelse

En anden meget smuk og idyllisk oplevelse fås ved at besøge Valldemossa på Mallorcas nordkyst. Det er en lille landsby på 2.000 indbyggere og smalle gader, der er udsøgt dekoreret med blomster og planter på diverse gelændrer og døråbninger. Der er tillige bjerge så langt øjet rækker, hvis du altså kan tage blikket fra det pittoreske gadebillede. Religionen spiller en særlig historie for byen, idet Mallorcas skytsengel, Saint Catalina, stammer herfra. Hun er afbilledet på flere af byens huse, der markerer udvalgte perioder i hendes liv. Valldemossa har desuden en festival i juli måned til ære for Santa Catalina Tomas.

Byens kloster har gennem tiderne været inspirationskilde for adskillige forfattere, kunstnere og komponister. Mest kendt er komponisten Chopin.

Strande, storby og lækker mad

En modvægt til historiens vingesus får du ved at slå et smut til Palma, hvor smukke bygninger og palæer med små gårdhaver pryder gadebilledet. Det er også i Palma, at du kan shoppe, til dankortet gløder, og benene hæver. Så kan du passende slappe af på en af de mere end 200 strande, der overgår hinanden i glansbilledeagtigt udtryk. Her er krystalklart vand en masse og spansk mad, der tilfredsstiller alle munde. Tapas og den spanske nationalret paella bør du unde dig selv at opleve – selvfølgelig med et glas kold sangria til.

Excellent voksen-forkælelse

For dig, der er færdig med all inclusive rejser på overfyldte børnehoteller, har rejsebureauet Sunweb udviklet et nyt koncept, der giver dig den selvforkælelse til dig og din ledsager, der sjældent er muligt, når du rejser i større grupper.

”Når man endelig har ferie og mulighed for at være lidt god ved sig selv, vil vi gerne sikre vores rejsende en følelse af luksus og feel good-følelse hele vejen igennem. Vores nye koncept Sunweb Excellent tilbyder netop dette med 5-stjernede hoteloplevelser, fantastisk mad, privat transfer og et helt unikt serviceniveau,” fortæller Brand Manager Steffen Olsen fra Sunweb.

Med Sunwebs Excellent koncept er det fx muligt at få egen svømmepøl, hotel med særligt udbud af gourmet restauranter eller børnefri adgang og dermed indkvartering på hoteller uden børn.

”Udover at alle vores Excellent hoteller har luksus som nøgleord, tilbyder de alle noget unikt. Uanset om det er er panoramaudsigten udover middelhavet, privat pool, jacuzzi eller gourmet mad der er det vigtigste, findes det i vores Excellent koncept,” siger Steffen Olsen.