Sponsoreret indhold fra

Sådan får du den bedste skiferie med familien

Der er så mange muligheder for at skifte den grå danske vinter ud med skiløb, leg i sneen, vintersol og familiehygge, at det kan være svært at vælge. Har du brug for hjælp, så tænk over, hvad der er allervigtigst for netop din familie.

Hvert år tager over 200.000 danskere på skiferie, og det er vidt forskelligt, hvad de glæder sig allermest til. Nogle kan slet ikke få skiløb nok, mens andre ser lige så meget frem til at komme hjem til lejligheden eller hotellet, nyde en god middag og spille spil sammen med hele familien. Når I begynder at planlægge den næste skitur, er det derfor en god idé at overveje, hvad det er, der gør skiferien perfekt for lige netop jeres familie.

Er hygge og afslapning i højsædet, når I tager på ski?

Hvis det vigtigste for jer er at efterlade hverdagens bøvl og pligter derhjemme og i stedet slappe af, have god tid til at stå på ski og nyde en masse kvalitetstid sammen, kan I gå efter en lejlighed eller et hotel med halvpension eller all inclusive. På den måde slipper i både for indkøb, madlavning og opvask.

I kan også gå efter et hotel med wellness, hvor du kan løsne trætte og ømme muskler op i den varme sauna eller jacuzzi. Har børnene mere energi, end de kan bruge på pisterne, kan det også være dejligt med en pool, hvor de kan tumle og lege, mens de voksne slapper af oven på dagens skiløb.

Er skiløbet det vigtigste for din familie?

Vil I gerne have mest mulig effektiv tid på ski i løbet af ferien, kan I booke hotel eller lejlighed med direkte adgang til pisten. Med ski in/ski outslipper I for turen i skibus og kan i stedet spænde skistøvlerne på lige foran jeres hoveddør. Både Østrig og især Frankrig byder på mange muligheder for at bo direkte på pisten.

Søger I først og fremmest børnevenlige skiområder?

Der findes heldigvis mange skiområder, som også er rigtig gode og sjove for børn og begyndere. I Østrig er de mest populære Bad Gastein,Saalbach,Wagrain, Zell am See,Flachau, Mayrhofen og St. Anton, og i Frankrig er Avoriaz og Val Thorenz de bedst kendte familieområder. Men derudover byder de franske skiområder Les Deux Alpes, La Plagne, Les Arcsog Alpe d’Huez også på mange familievenlige pister og gode begynderområder. Mange af disse steder er det også muligt at booke skiskole med danske instruktører – gør det hjemmefra, hvis I vil være sikre på at få plads.

Vil I være sikre på at stå på ski, selvom børnene ikke gider?

For især mindre børn (og teenagere) kan det være hårdt at stå på ski hele dagen eller alle dage – og det kan være en udfordring, når man som forældre gerne vil stå mere på ski. Løsningen kan være at vælge et hotel med Børneklub, som passer og underholder børnene. Nogle steder kan børnene blive passet fra om morgenen til om eftermiddagen, andre steder er der underholdning i nogle timer eller hver aften. Nogle hoteller tilbyder endda klubber til børn i forskellige aldre. Find det tilbud, der passer til den alder, jeres børn har.

 Vil I have mest skiferie for pengene?

For et par år siden viste en undersøgelse, at Alperne er det sted, hvor du får flest pistekilometer for pengene, så ved at tage sydpå, er du allerede sikret god valuta for prisen på din skirejse. Vil du sætte yderligere trumf på, kan du vælge en skirejse med Sunweb, hvor liftkort altid er med i prisen, og hvis I flyver på skiferie er transfer også inkluderet i rejsen. Sunweb kan desuden arrangere leje af skiudstyr til skarpe priser hos anerkendte partnere som Intersport i Østrig og SkiSet i Frankrig.

Vil I have helt styr på feriebudgettet, kan det også være en fordel at vælge hotel eller lejlighed med halvpension, for så ved I, at de fleste af feriens måltider er betalt hjemmefra.

Desuden tilbyder nogle skiarrangører rabat, hvis I bestiller i god tid, fx Early booking-rabat hos Sunweb – og har I mulighed for at tage af sted på ferie uden for højsæsonen, kan der være rigtig mange penge at spare. Især i december og marts er priserne lave, og I har god plads på pisterne.