Sponsoreret indhold fra

Slip luksusgenet løs og indtag Kreta

<div class="sharethis-inline-share-buttons"></div>

Tag til Kreta og få en kongelig entré og en ferie i sol og storladen

Kreta er et fyrværkeri af oplevelser, der taler til alle sanser. Kreta er nemlig ikke bare kultur, natur og historisk vingesus. Det er også varme og masser af solskinstimer i for- og efterår. Og så er det Grækenlands største ø, der trods sine 8.000 kvadratmeter og 600.000 kretensere, levner god plads til at slappe af, nyde livet og tage imod den særlige gæstfrihed, som er kendetegnet for netop Kreta.

Kreta kan du føle dig hjemme, selv om du er gæst. Det sørger de lokale for, som med udsøgt charme og blik for gæsternes behov, byder velkommen på et hav af øens lokale tavernaer, hvor husets frue står i køkkenet, og far serverer og fortæller muntre vittigheder, mens frisk fisk fra den nærliggende havn tilfredsstiller mave og gane.

Paradis for naturelskere

Hvis du har brug for at røre dig, byder øen på en kakofoni af geografiske udtryk, der udmønter sig i maleriske landskaber, som spænder fra imponerende bjerge til krystalklare kyster og dybe kløfter. Uanset hvor stort et bymenneske du er, er det svært ikke at gå om bord i naturoplevelserne og føle sig meget rig.

Samaria-kløften er fx et oplagt besøgsmål. Med sine 18 kilometer udmærker den sig ved at være Europas længste. Vandreturen er smuk og varieret – og for nogen krævende. Det er blot en af de vandreture, du kan gøre turen på egen hånd, så du i eget tempo kan opleve de upåvirkede bjerggeder, der græsser på små afsatser på kløftens små klippeafsatser, for til sidst at nyde det overraskende syn, der møder dig, når du lander i kløftens bund. Her toner en lille yderst hyggelig kystby frem, som kun kan nås via søvejen og kløftturen. Havnebyen er bilfri og giver mulighed for maritim middag.

Strandliv for livsnydere

Er du mere til at nyde ferien liggende, kan du køre en dag til Kretas sydvestlige spids. Her kan du opleve en af Europas bedste strande, Elafonissi, og du får ikke sand og vand meget bedre. Derfor er stranden også eftertragtet, så hvis du ønsker at bade mere ugenert, kan du udforske de mere klippeflydte områder langs kysten.

Du kan også tage til Potamos-stranden, der ligger øst for feriebyen Malia og er et mere fredelig alternativ til stranden i selve Malia by. Det klare vand her giver mulighed for at snorkle og opleve livet under vandet. Den mulighed kan også udnyttes ved stranden i Agia Pelagia. Fordelen her er ikke kun, at stranden ligger i en smuk bugt beskyttet mod kraftig vind og undervandsstrømme. I Agia Pelagia er der desuden dykkerskoler på alle niveauer.

Stemning og specialiteter

Som historisk interesseret er det oplagt at besøge Kong Minos’ imponerende palads i Knossos, der er Kretas mest berømte historiske seværdighed. Her kan du se de flotte udgravninger og besøge det arkæologiske museum i Heraklion.

Det er ikke nødvendigt at være interesseret i historie eller natur for at kunne nyde Kreta. De fantastiske bygningsværker og naturområder gør hver deres til, at du føler dig forgyldt og beriget overalt under opholdet. En tur til byen Agios Nikolaos kan fx byde på koncert, når byens musikfestival afholdes omkring den dybe sø og de mange omkringliggende tavernaer, der ligger midt i byen. Her er det også muligt at besøge et hyggeligt marked en gang om ugen og hente øens specialiteter; oliven, timian baseret honning og håndlavede broderier med hjem.

Excellent voksen-forkælelse

For dig, der er færdig med all inclusive rejser på overfyldte børnehoteller, har rejsebureauet Sunweb udviklet et nyt koncept, der giver dig den selvforkælelse til dig og din ledsager, der sjældent er muligt, når du rejser i større grupper.

”Når man endelig har ferie og mulighed for at være lidt god ved sig selv, vil vi gerne sikre vores rejsende en følelse af luksus og feel good-følelse hele vejen igennem. Vores nye koncept Sunweb Excellent tilbyder netop dette med 5-stjernede hoteloplevelser, fantastisk mad, privat transfer og et helt unikt serviceniveau,” fortæller Brand Manager Steffen Olsen fra Sunweb.

Med Sunwebs Excellent koncept er det fx muligt at få egen svømmepøl, hotel med særligt udbud af gourmet restauranter eller børnefri adgang og dermed indkvartering på hoteller uden børn.

”Udover at alle vores Excellent hoteller har luksus som nøgleord, tilbyder de alle noget unikt. Uanset om det er er panoramaudsigten udover middelhavet, privat pool, jacuzzi eller gourmet mad der er det vigtigste, findes det i vores Excellent koncept,” siger Steffen Olsen.

Vil du samtidig nyde luksussen mest muligt uforstyrret, kan du vælge at rejse uden for skoleferierne. Både for- og efterår er Kreta stadig lunt og kretensere ekstra gæstfri.