Sponsoreret indhold fra

Tag på ski med vennerne uden at tømme kontoen

Drømmer du og vennerne om at udfordre hinanden på pisterne, genoplade batterierne med alpesol og give den gas på afterski? Så kan det sagtens lade sig gøre til en fornuftig pris, der gør det muligt for alle at komme med.

Det behøver ikke være en dyr affære at tage på ski med vennerne. Hvis I gør jeres forarbejde ordentligt, skal der nok være plads i budgettet til både at lune sig på en spaghetti bolognese i en hytte på pisten og til en ekstra fadøl på afterski. Her er fem tips, der sikrer dig og vennerne en prisvenlig skiferie.

Book tidligt – eller i sidste øjeblik

Hos nogle skiarrangører kan I få rabat, hvis I booker jeres skitur i god tid, fx Early booking-rabat hos Sunweb. Også uden rabat er det en fin idé at være tidligt ude, hvis I vil være sikre på at få plads på et af de billigste overnatningssteder.

Omvendt kan I have is i maven og vente til sidste øjeblik, hvor nogle skiarrangører tilbyder afbudsrejser til rigtig gode priser. Ud over at I kan spare mange penge uden at gå på kompromis med kvaliteten, er der også den fordel, at I ikke behøver at gå og glæde jer utålmodigt i månedsvis, men nærmest kan pakke skiudstyret med det samme.

Gå efter gode deals

Hold øje med, hvad I egentlig får for pengene. Er liftkortet med i prisen? Og hvad med transfer fra lufthavnen, hvis I flyver? Husk også, at skiarrangørerne har mange gæster på destinationen og derfor ofte kan forhandle sig frem til gode mængderabatter, der kan komme jer til gode. Undersøg hjemmefra, om skiarrangøren kan give jer gode tilbud på leje af skiudstyr eller undervisning med instruktør.

Udforsk nye områder

Helt overordnet er det godt at vide, at Frankrig generelt er lidt billigere end Østrig og Italien – og her kan du stadig få skiløb og afterski på topniveau. De mest populære franske destinationer er Val Thorens og Avoriaz. Men for de eventyrlystne findes der mange flere fantastiske skiområder at udforske, fx La Plagne, Les Arcs, Alpe d’Huez og Les Deux Alpes. Selvom disse områder er mindre kendte i Danmark, byder de på mange kilometer godt skiløb med veludbyggede liftsystemer, som gør det nemt at udfordre hinanden på forskellige pister.

Rejs uden for højsæsonen

Den gode gamle regel om, at pris og efterspørgsel følges ad, gælder også for skiferier. Derfor ryger priserne i vejret, når mange vil afsted, og det vil danskerne typisk hen over nytår og i uge 1 og igen fra uge 7 til 10 og i påsken. Har I mulighed for at tage af sted tidligere i december eller i marts, kan I få skituren til en virkelig skarp pris. Vil I gerne bryde den triste danske vinter op med en skitur, så tjek priserne i uge 2, 3, 4 og 5, hvor der typisk er billigere rejser at finde. Eller igen: Slå isvand i blodet og sats på en afbudsrejse, hvis I ikke er for mange, der vil afsted sammen.

Tag en kortere skiferie

I kan også vælge at tage en kortere skiferie. Ved at tage af sted i fx tre eller fire dage i stedet for en hel uge, kan I spare penge på både overnatning, liftkort, skileje, mad og afterski. Hvis I synes, det er for langt at køre for en kortere skiferie, kan I overveje at flyve – det kan stadig gøres til en rigtig god pris.