Sponsoreret indhold fra

Thy-Mors Energi samler alt og alle i skyen

Investeringen i Office 365 og Skype for Business skal først og fremmest styrke digitaliseringskulturen, højne effektiviteten og være med til at skabe de bedste forhold for kunderne i Thy-Mors Energi. Men det gør jo ikke noget, at det som en sidegevinst er meget sjovere for medarbejderne at arbejde i markedets bedste løsninger.

“Selvom vi kommer fra Vestjylland, kan vi godt lide at være med helt fremme på ny teknologi.”

Sådan lyder det med egnens vanlige lune fra Christian Lynge Elgaard, der er it-supporter i Thy-Mors Energi. Han og resten af kollegerne i energiselskabet har en klar vision om at gøre anvendelsen af it og teknologi til en central forretningsparameter. Dels fordi it og teknologi er en vigtig driver i forhold til at øge medarbejdernes effektivitet og sørge for, at selskabet er konkurrencedygtigt. Og dels fordi man har erkendt, at hvis noget er nemt og måske endda sjovt at bruge – ja, så bruger man det ganske enkelt mere, end hvis noget føles forældet og besværligt at bruge.

Samarbejde på tværs og på farten

For nogle år siden valgte Thy-Mors Energi at investere i Microsoft Office 365-platformen med adgang til en lang række værktøjer og samarbejdsløsninger i skyen, herunder Skype for Business. TDC Erhverv leverer den digitale infrastruktur, som Thy-Mors Energis Office 365-platform kører på. Via en applikation – TDC Erhvervs Sky-app – får medarbejderne adgang til blandt andet mobiltelefoni, chat, video/online-møder, dokumentdeling, voicemail og viderestilling, ligesom de også kan se, hvordan de bedst kan komme i kontakt med en kollega.

Christian Lynge Elgaard blev ansat i Thy-Mors Energi kort efter implementeringen af Office 365. Han kan i dag konstatere, at både han som it-supporter og de mange almindelige brugere i organisationen har stor glæde af den fleksibilitet, Office 365 og Skype for Business giver dem.

“Jeg kan komme med et godt eksempel. For et stykke tid siden blev jeg ringet op af en af vores kørende teknikere. Han havde problemer med sin Outlook og kunne ikke modtage mails. Hvis vi ikke havde haft Skype for Business, havde han været nødt til at køre hen til mig, og han ville nok alt i alt have spildt et par timer den arbejdsdag. Men fordi vi har Skype for Business, kunne han fra sin computer dele sin skærm, så jeg kunne løse problemet, mens han var på farten. Sådan er der rigtig mange situationer i hverdagen, hvor vi kan se, at vi sparer tid,” siger Christian Lynge Elgaard.

Det kører bare ufatteligt godt

Lasse Willer-Hansen er Retention Manager i TDC Erhverv. Han forklarer, at der findes masser af kommunikationsløsninger på markedet som i isolerede systemer kan håndtere en virksomheds forskellige behov for telefoni, video, chat, dokumentdeling, lagring og så videre.

“Men der findes ikke mange løsninger, der kan drive al din kommunikation i én platform i én sammenhængende brugerflade så gnidningsløst, som man kan gøre det i Office 365 og Skype for Business.”

Christian Lynge Elgaard er også imponeret og mener, at Microsoft har ramt plet med både design, brugervenligheden og den stabile drift af Office 365 og Skype for Business.

“Det kører bare ufatteligt godt. Jeg kan sidde på mit kontor i Nykøbing Mors og arbejde sammen med en kollega i Thisted, mens vi sammen redigerer en fil i realtid. Det er simpelthen fantastisk, at man kan det. Så er der jo ingen grænser for, hvor og hvordan man samarbejder,” siger han.

Han fremhæver også muligheden for at dele filer via Microsoft OneDrive, så man ikke ligesom i “de gamle dage” fysisk skulle sende en usb-pen til hinanden, hvis en fil var for stor til at blive vedhæftet i en mail.

“Vi kan endda dele en OneDrive-mappe med en leverandør eller samarbejdspartner og samtidig have styr på sikkerheden.”

Går på opdagelse i værktøjskassen

I Thy-Mors Energi har man fokus på, at alle medarbejdere i selskabet skal have mulighed for at udfolde og bringe netop deres kompetencer i spil, så man kan hjælpe hinanden. Det udmønter sig helt konkret i en hverdagspraksis, hvor medarbejderne får frihed til at jagte de produktivitets- og effektiviseringsgevinster, de har en personlig interesse i. Blandt andet ved at bringe nye Office 365-værktøjer i anvendelse.

Christian Lynge Elgaard har efter denne devise fået lov til at bygge en simpel lagerstyringsapp ved hjælp af Microsoft PowerApps-værktøjet. Derudover anvender de Microsoft Planner og Microsoft Teams som projektstyringsværktøj til primært de udekørende teknikere, som koordinerer opgaver på farten. Hele organisationen bruger Yammer som digital opslagstavle og til intern videndeling. Og så har man indkøbt fire Microsoft Surface Hubs, så medarbejderne nemt kan afholde virtuelle møder på tværs af lokationerne i Nykøbing Mors og Thisted.

“Det er fedt at være med på beatet, og det er noget af det, der gør Thy-Mors Energi til en virkelig fantastisk arbejdsplads,” slutter han.

Se flere eksempler på, hvordan TDC Erhverv hjælper kunder med at realisere deres mål på tdc.dk/sammen