Annoncørbetalt indhold fra

Mød fremtidens kompetencekrav med viden fra jazzmusikeren, fremtidsforskeren og fodboldcoachen

Den tværfaglige konference Kurs mod ukendt vækst skal inspirere erhvervslivet, elitesporten og kulturlivet til at skabe nye former for kompetenceudvikling – sammen. Konferencen finder sted 12. august på Nørre Vosborg, hvor man blandt de spændende oplæg kan opleve jazzmusiker Niels Lan Doky, fremtidsforsker Anne Skare Nielsen og mentaltræner hos FC Midtjylland, Troels Banggaard.

I marts 2020 blev virkeligheden ændret brat for næsten alle danske virksomheder fra den ene dag til den anden, da coronapandemien ramte. Omvæltningen i hverdagen og ukendte udfordringer gjorde det tydeligt, at ét af de vigtigste kompetencekrav i fremtiden bliver at kunne navigere i en uforudsigelig verden og at være i stand til at udvikle sin virksomhed dynamisk i takt med følelsen af kontroltab. En ny kompetence blev sat i spil: improvisation – en kompetence, som erhvervsledere (og andre) kan hente hjælp til at udvikle fra kulturens verden. I jazzmusikken er improvisation og kontroltab nemlig et grundelement. Her anses en uventet tone ikke som en fejl eller hindring, men som et skridt på vej til en ny melodi og vanetænkning nedbrydes for at skabe nyt:
“Som orkesterleder forsøger jeg at skabe udfordringer, som tvinger musikerne ud på dybt vand og ud af vanetænkningen. Det lykkes dem altid at udføre opgaven alligevel og ofte bedre, end jeg kunne forestille mig. Netop fordi de tillader sig selv at gå ud i det store ukendte, hvor alt er uforudsigeligt. ” (Niels Lan Doky)

Det er den tværfaglige kompetenceudvikling, som heldagskonferencen Kurs mod ukendt vækst vil styrke hos erhvervsledere og kulturaktører gennem deling af værktøjer, konkrete råd og erfaringer fra nogle af landets førende eksperter inden for deres felter. Selvom fagene spænder bredt i arbejdsmetoder og tilgange, kan det, som tilsyneladende var ligetil og helt almindelig praksis i kunstens verden, være et uopdaget guldkorn i erhvervslivet – og omvendt.

Den røde tråd i konferencen er improvisation, innovation og tværfaglig udvikling. Der er overordnet to fokusområder: Hvordan erhvervslivet kan lære fra kulturens improvisation med kontroltab som et kreativ benspænd, og hvordan kultur – og sportsudøvere kan inspireres til at sætte deres kompetencer i spil inden for nye udviklingsfelter.

Én af oplægsholderne på konferencen, Troels Banggaard som til dagligt er head of performance hos FC Midtjylland, fortæller her hvorfor de har valgt at deltage i konferencen:

I FC Midtjylland har vi altid haft fokus på mennesket bag performeren. Det hele menneske. Derfor er det naturligt for os at være med i et setup, hvor det at dele erfaringer på tværs af miljøer er nøglen. Vi tror på, at det at udfordre vores spillere og mennesket bag spilleren gør dem endnu stærkere og gør dem i stand til at række ud efter de mål og drømme, de har. Jeg glæder mig til at dele, hvordan vi arbejder med og ønsker at implementere tværfaglig udvikling her i FC Midtjylland.

Erhvervspartnere støtter op

Konferencen, som bliver afholdt i smukke omgivelser på Herregården Nørre Vosborg vest for Holstebro, skal efter planen bestå af en helt unik samling af deltagere. Erhvervsledere, kulturaktører og elitesportsudøvere kan til konferencen mødes på tværs af fagligheder og gennem dagens oplæg lære, hvordan vækstpotentialer, nye arbejdsmetoder og værktøjer kan findes ved at træde ud i det ukendte.

Flere erhvervsfolk er allerede tilmeldt Kurs mod ukendt vækst konferencen og ErhvervsForum Holstebro er netop gået ind som samarbejdspartner.

”Men med den allerede eksisterende teknologi er der også et hav af muligheder for på enkel vis at indføre nemme rutiner, der kan ses på elregningen. Dette kan endda foregå helt uden ændret adfærd blandt familiens medlemmer, fordi vi overlader adfærdsændringen til teknologien.”

Alle har været meget udfordrede under pandemien – men jeg er nødt til at sige, at tiden for store omstillinger er kun lige begyndt. Fx vil klimaet komme til at udfordre vores måder at producere på i fremtiden. Den her slags eksperimenter og det at være nysgerrig på nye måder til at prikke til innovationskraften kan give virksomheder en fordel. Man skal finde sine vitaminer fra andet end ens dagligdag og blive udfordret og motiveret til at tænke i nye baner. Der er ingen garanti for at det virker, men sådan er det jo altid med innovation.
Direktør i ErhvervsForum Holstebro, Peter Kjeldbjerg

Udvalg fra konferencens program:

  • Jazzmusiker Niels Lan Doky holder oplæg om improvisation
  • Oplæg ved Fremtidsforsker, Anne Skare Nielsen
  • Optræden med Holstebro Dansekompagni
  • Talentudvikling, kultur og satsning ved Mentaltræner hos FC Midtjylland, Troels Banggaard
  • LIVE improvisation med Niels Lan Doky og Ensemble MidtVest
Se hele programmet på projektwired.dk!

Design / kodning: Martin Samsing