Sponsoreret indhold fra

<div class="imgtxt" id="imgtxt"><!-- [et_pb_line_break_holder] --><p><!-- [et_pb_line_break_holder] --> Vandring ved Lüneburger Heide © Dominik Ketz<!-- [et_pb_line_break_holder] --></p><!-- [et_pb_line_break_holder] --></div>

Efterårsferie for familien i Niedersachsen

<div class="sharethis-inline-share-buttons"></div>

Har I lyst til en efterårsferie, som både begejstrer store og små, men ved I ikke hvorhen? Den tyske delstat Niedersachsen, der kun ligger en smuttur fra Danmark byder på efterårsferie for enhver smag!

<iframe width="1026" height="577" src="https://www.youtube.com/embed/i1EpyRcm6U0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Vandring og sjov på Lüneburger Heide

Lüneburgerheide er et hedelandskab kendt for sin lilla lyng og hedefårene, Heideschnucken, der græsser på heden. Hedefårene har givet navn til vandreruten Heidschnuckenweg, der i 2014 blev kåret som Tysklands smukkeste vandrerute. Ruten er familievenlig.  Det højeste punkt på ruten udgøres af ’bjerget’ Wilseder, der med sine 169 meter er overkommeligt – også for de mindste.

Efterårsferie med sus i maven © StefanieB. – stock.adobe.com

Skal der være mere fart over feltet, så er der også råd for det på Lüneburgerheide. Her ligger nemlig en af Tysklands mest populære forlystelsesparker Heide Park Soltau. Her findes alt hvad du drømmer om inden for rutsjebaner: Lige fra rutsjebaner med et skrækindjagende højt tempo og rutsjebaner med masser af loops til vandrutsjebaner og rutsjebaner i et mere familievenligt tempo. Parken har åbent indtil slutningen af oktober. Hvis vejrudsigten står på regn på dagen for jeres planlagte besøg, skal I ikke være kede af det, for med parkens ’Schönwetter-Garantie’ kan I gratis komme igen en anden dag.

Er I mere til de sportslige eventyr, så tag en tur i Snow Dome. Med skihal, kælkebane og snowpark er alle vintersportfans garanteret masser af sjov og underholdning! Og savner I endnu mere alpe-stemning, så bestil en bayrisk brunch og føl jer helt hjemme.

Efterårsferie i Niedersachsen for børn ©drubig-photo – Fotolia.com

På safari i Niedersachsen

Selv om Niedersachsen ligger blot en smuttur fra Danmark, så er der rent faktisk mulighed for at tage på safari med hele familien. Den populære attraktion  Serengeti Park Hodenhagen, gør det muligt at se både løver, tigre, geparder, zebraer, giraffer, næsehorn og mange andre eksotiske dyr på en safaritur i egen bil eller i en fællesbus med guide. Derudover har parken også et jungleområde med aber. Det særlige ved parken er, at der ikke er noget bur mellem jer og dyrene.

Vandreferie i Harzen

Harzen er et område med masser af flotte vandreruter i forskellige sværhedsgrader. Mange af turene er velegnede som endagsvandreture, og har I et vandrepas, kan I indsamle stempler og få forskellige pins som belønning. Stempelkasserne er typisk placeret på historisk mindeværdige eller naturligt spektakulære steder, for eksempel på toppen af Nordtysklands højeste bjerg, Brocken.

En del af Harzen er udnævnt til nationalpark, og her findes der en særligt varieret flora og fauna: Dale, løvskove, blandingsskove, nåleskove og bjergenge. I disse egne kan I endda se losser og vildkatte, hvis I er heldige!

Bondegårdsferie med familien

Skal I have en anderledes familieferie, så bør I overveje muligheden for at prøve livet som landmænd på en bondegårdsferie. På en bondegårdsferie er der masser af plads til at nyde samværet med hinanden og lære noget om livet på en gård. Lav mad, leg og fejr ferien sammen og lær nye ting af værtsfamilien, de andre gæster og dyrene. På stort set alle gårdene i Niedersachsen tales der engelsk.

Bondegårdsferie i Niedersachsen© Boggy – Fotolia.com

Byferie i Niedersachsen

Trækker bylivet mere i jer end livet på landet, så er der masser af muligheder for en hyggelig byferie i Niedersachsens mange byer. I kan vælge mellem mindre bindingsværksbyer som Celle og Goslar eller moderne storbyer som Hannover og Braunschweig. Uanset hvad I er til, er I sikret masser af fantastiske efterårsoplevelser. Læs mere om byferie i Niedersachsen her…

Hann. Münden bindingsværkshuse i Tanzwerderstraße © Astrid Burkhardt