Sponsoreret indhold fra

<div class="imgtxt" id="imgtxt"><!-- [et_pb_line_break_holder] --><p><!-- [et_pb_line_break_holder] --> Det Europøiske Hansemuseum i Lübeck © Olaf Malzahn<!-- [et_pb_line_break_holder] --></p><!-- [et_pb_line_break_holder] --></div>

Efterårsferie i Lübeck med børn

<div class="sharethis-inline-share-buttons"></div>

Krogede gader og stræder, hemmelige baggårde at lege skjul i, lækker marcipan, lige til at spise, og Østersøkysten at bygge sandslotte og grave efter muslinger på… Lübeck er et sandt paradis for børn. Med kun 6.000 børneskridt kan I krydse øen i den gamle bydel fra nord til syd. Undervejs oplever I spændende historier! Find eksempelvis den lille djævel foran kirken St. Marien, og klap den lille lykkebringende mus bag kirkens alter.
Her får I tips til, hvordan både børn og forældre får en sjov og afvekslingsrig efterårsferie i Lübeck og omegn.

Lübecks museumsoplevelser i børnehøjde

Det Europæiske Hansemuseum er et af Lübecks nyere museer, men på blot få år har museet fået status som et af Lübecks highlights. Museet er tilegnet hansestadens historie og tager jer med på en rejse gennem 800 års historie med både storhed og forfald. Og det er ikke kun de voksne, der får sig en store museumsoplevelse. Det Europæiske Hansemuseum formidler også viden om middelalderen i børnehøjde.

Djævlen St.Marien © LTM Wessel

En anden børnevenlig museeumsoplevelse finder I i Skt. Annen-Klosterets gamle bygninger. Skt. Annen-Klosterets rummer ikke blot et af Lübecks, men Tysklands, smukkeste museer. Bag de gamle klostermure hersker der en helt særlig atmosfære, og museets imponerende 9000 m2 byder på både spændende arkitektur, kunst og historie – også for børn og barnlige sjæle. På museet bliver du bragt tilbage til Lübecks middelalder og i børneområdet ’St. Annen Kinder’ fortælles om middelalderens børn, hvordan de levede, og hvilket legetøj de havde dengang. I denne del af museet er det både tilladt at røre ting og prøve de udstillede genstande. Og støj og høj latter – det er naturligvis tilladt!

Lübeck Füchtingshof © LTM Bernd Schmidt

Legepladser i Lübeck

Lübeck byder på masser af gode legepladser, hvor børnene kan få en pause og brænde energi af. Blot få 100 meter fra Museumskvarteret St. Annen midt i parken på Wallstraße finder I en af byens bedste tumlepladser for børn. Tag evt. et tæppe med og gør jer det bekvemt på en store græsplæne med frit udsyn over legepladsen. I nærheden er der også minigolfbaner, hvor I kan tage kampen op mod hinanden.

Tager I turen til den maritime bydel Travemünde finder I en helt særlig legeplads ”Piratlegepladsen”, hvor den indre sørøver kan få fritspil. Byg sandslotte på stranden, dyp fødderne i vandet, grav efter skatte og udforske den store maritime legeplads, mens gigantiske skibe sejler forbi i horisonten.

Piratlegepladsen i Travemünde © LTM Beachinspector

Karls Erlebnisdorf

Gården ’Karls Erlebnisdorf’ er ethvert barns drøm: Traktorræs, boldbassin, klatretræer, trampoliner, ponyridning, gokarts, rutsjebaner og mange andre sjove aktiviteter er en del af konceptet på gården. Mens børnene leger kan forældre se på, alt imens der fremstilles bolsjer, brød og marmelade ved siden af. Gårdens mange boder på markedspladsen lokker med lækkerier, så hvis I har glemt madpakken er der råd for det!

I efterårssæsonen har gården altid et par ekstra oplevelser: En majslabyrint, et spøgelseshus og masser af sjov med græskar. Du kan også lave aktiviteter som for eksempel græskarudskæring eller græskarstafet (deltagerne bærer så mange græskar som de kan, og når de i mål, må de tage græskarrene med sig hjem). Bliver du sulten, kan du finde lækker mad fra regionen i restauranten.

Tips til overnatning

Vidste I, at det er gratis for børn at spise og overnatte på Holiday Inn Lübeck indtil de fylder 18? Og så ligger det centralt: En lille smuttur over Hubbrücke, og så står I i Lübecks indre by.

Ferielejlighed i Lübeck © LTM Henning Heide