Sponsoreret indhold fra

<div class="imgtxt" id="imgtxt"><!-- [et_pb_line_break_holder] --><p><!-- [et_pb_line_break_holder] -->Foto: TMV/pocha.de<!-- [et_pb_line_break_holder] --></p><!-- [et_pb_line_break_holder] --></div>

Fisk, øl og havtorn ved den tyske Riviera

<div class="sharethis-inline-share-buttons"></div>

Nærheden til havet kommer tydeligt til udtryk, når man udforsker køkkenet ved den tysk østersøkyst i Mecklenburg-Vorpommern. En kulinarisk rejse gennem delstaten overrasker dog også med dog med specialøl og havtorn.

Bismarck-sild og andre fiskespecialiteter

Bismarck-sild, der er sild marineret i salt og eddike, er måske den mest berømte fiskespecialitet fra den tyske østersøregion Mecklenburg-Vorpommern. Der findes dog et hav af regionale fiskespecialiteter, herunder mange forskellige tilberedningsmetoder. Dette kan man opleve og smage, når man besøger regionen i sildesæsonen. Regionen byder dog også på andre fiskespecialiteter end sild, nemlig Hornfisk og Helt. Disse mindre kendte, men velsmagende fiskesorter, er en populær spise på de lokale restaurationer i det enestående Mecklenburgske Søområde.

Foto: TMV/pocha.de

Lækre og autentiske fiskeretter får du blandt andet, når du besøger Restaurant Klabautermann i den stemningsfulde by Waren beliggende ved søen Müritz. Her tilberedes velsmagende retter udelukkende af lokale råvarer efter mottoet: Kun en tilfreds gæst, er en god gæst!
Beliggenheden ved havet og dermed adgangen til mange forskellige slags – og frem for alt – friske fisk, betyder naturligvis at kokkene i området kan udfolde sig kreativt i køkkenet og kreere nye spændende retter. Det er stjernekokken Ralf Haug fra Restaurant Freustil på øen Rügen et godt eksempel på. Han kombinerer det traditionelle og regionale køkken med nye innovative ideer, og giver således det regionale køkken en ny dimension. I Ralf Haugs køkken er der fokus på lokale råvarer og bæredygtighed er et mantra. Freustil er en restaurant i særklasse, men i restaurantens anneks Canteen kan du få serveret lækre fiskeretter for bare 20 €.

Bryggerier

Foto: TMV/Roth

Det enestående landskab i Mecklenburg-Vorpommern indbyder til udflugter – og disse kan med fordel kombineres med kulinariske ekspeditioner. Hvad enten du er til fods, på cykel eller til vands, så er sandsynligheden for at du på et eller andet tidspunkt passerer et af de mange lokale bryggerier stor. Og udvalget af øl varierer fra mørke til lyse øl og fra pilsner til bockbier, så der er øl for enhver smag.

Regionens mest kendte bryggerier er Dargun Brewery og Störtebeker Braumanufaktur. Her brygges der efter middelalderlige opskrifter og tradition. Ligesom i Bayern, som er kendt for at brygge øl efter Reinheitsgebot, overholde man også i Mecklenburg-Vorpommern den gamle lov om ølbrygning fra 1516.

Havtorn – en lokal specialitet i mange varianter

Det er nærmest umuligt at komme uden om havtorn i Mecklenburg-Vorpommern. Hvad der er en forholdsvis sjælden forekommende specialitet i Danmark, dominerer landskabet i Mecklenburg-Vorpommern. Havtornens bær indeholder mere C-vitamin end citrusfrugter og er fulde af andre værdifulde vitaminer, mineraler og andre sundhedsfremmende ingredienser. Disse mange næringsstoffer har givet havtorn kælenavnet kaldenavnet “Nordens citron”. Med de mange sundhedsfremmende fordele, overrasker det nok ikke, at bærerne er en integreret del af det regionale køkken. Sortimentet af produkter har over årene vokset sig så omfangsrigt, at hele butikker har specialiseret sig i produkterne med de populære bær. De populære produkter er også for det meste blandt sortimentet i de mange gårdbutikker, som ligger jævnt fordelt i regionen. Udover produkter fremstillet med basis i Havtorn, byder de lokale gårdsalg på mange andre regionale specialiteter og produkter. Disse kan enten købes med hjem som souvenirers, men som oftest kan de også nydes på stedet. Mange af de lokale gårdsalg har nemlig små cafeer, hvor de tilbyder lækkerier fra egen produktion.