Sponsoreret indhold fra

Hamelns julemarked ved Marktkirche. Foto: Hameln Marketing und Tourismus GmbH

Idyllisk julestemning i Tysklands byer

For mange danskere er et besøg på et af Tysklands mange julemarkeder blevet en årligt tilbagevendende begivenhed. Og det er ikke uden grund! De tyske julemarkeder oser af jul og en næsten magisk atmosfære, som man ikke finder andre steder. Kombinationen af hyggelige byer, gode muligheder for at shoppe julegaver og overdådig julepynt giver en helt særlig stemning. Tag en pause fra hverdagen med en miniferie i Tyskland. Du skal ikke køre ret langt for at opleve Tysklands idylliske julemarkeder.

Celle – idyllisk julestemning

Julemarked i Celle. Foto: Celle Tourismus & Marketing GmbH

Julemarkedet i Celle er flere gange kåret som Tysklands bedste julemarkedet. Det skyldes blandt andet den idylliske kulisse, der udgøres af Europas største sammenhængende samling af bindingsværkshuse. Julebelysningen giver de gamle bindingsværksfacader en helt særlig atmosfære, som du bare må opleve. Midt i den historiske gamle bydel med de vidunderlige bindingsværksfacader stråler Celles julemarked med mere end 80 boder, der ligger som perler på en snor i den gamle bys hyggelige stræder. Midt i det hele kan du beundre markedets 14 meter høje, lysende julepyramide. Og på Stechbahn finder du en juleskov, hvor du kan købe traditionelt og individuelt håndværk – en oplagt mulighed for at finde en unik julegave.

Se åbningstider for julemarkedet i Celle her

Goslar – jul i skoven

Julemarked i Goslar. Foto. Stefan Schiefer / GOSLAR marketing GmbH

Du finder næppe en mere stemningsfyldt kulisse for et julemarked end UNESCO-verdensarvsbyen Goslar. Mellem Goslars gamle bindingsværkshuse er julehyggen i top, når byens historiske markedsplads i adventstiden bliver omdannet til et stemningsfyldt julemarked. 80 juleboder, stillet op i stjerneform, lysende juletræer, julemusik og duftende godter er kun en lille del af julemarkedet. Det helt særlige ved Goslars julemarked er nemlig den enestående juleskov, der består af omkring 40 grantræer med smuk julebelysning, blød skovbund og sagte musik. Vejen fra julemarkedet til juleskoven er oplyst af brændende fakler, og man kan næsten ikke undgå at komme i romantisk stemning. Derudover er det muligt at nyde den dejlige udsigt over julemarkedet fra Marktkirkens top.

Se åbningstider for julemarkedet i Goslar her

Hameln – sagnomspunden jul i rotterfængerbyen

Julemarked i Hammeln. Foto: Hameln Marketing und Tourismus GmbH

Alle kender formentlig sagnet om rottefængeren fra Hameln, der blev snydt for sit honorar efter at have befriet byen for rotter. Som hævn lokkede han med sit fortryllende fløjtespil byens børn ind i en grotte uden for byen, hvor de efterfølgende forsvandt for aldrig at blive set igen. I dag er Hameln rottefri, og selvom rottefængeren spottes jævnligt, er det uden fare for byens børn. Der er således intet til hinder for at tage til Hameln og opleve byens eventyrlige julemarked. Når den smukke, historiske bydel med de gamle bindingsværkshuse oplyses af julemarkedet og de dekorerede gader, fortrylles både børn og voksne. Midt på markedspladsen findes det verdensberømte figurspil om rottefængeren, som fortæller Hamelns velkendte historie. Omkring det historiske Hochzeitshaus og Marktkirken frister 70 festligt pyntede træhytter de besøgende med kunsthåndværk, glühwein og julegodter. Den 11 meter høje julepyramide, en skøjtebane for børn og Hochzeitshaus, der forvandles til en kæmpe julekalender, er blot en del af det omfattende juleprogram. Du kan også tage en romantisk adventssejltur på floden Weser eller opleve byen på guidede rundvisninger, hvor julens historie og skikke bliver levendegjort.

Se åbningstider for julemarkedet i Hameln her

Julehygge i Braunschweig

Julemarked i Braunschweig. Foto: Braunschweig Stadtmarketing GmbH

Braunschweig er for mange danskere en ukendt og overset storby, men her er masser at udforske og opleve. Braunschweigs centrum er en blanding af små specialbutikker, hvor ejeren ofte selv står klar til at servicere bag disken, og store internationale kæder, hvor du kan købe kendte mærkevarer. I byens små gyder og baggårde kan du nyde den middelalderlige stemning og tage en pause fra shoppingen på en af de mange cafeer eller nyde en god frokost på en af byens hyggelige restaurationer.

I juletiden bliver Braunschweigs middelalderlige Burgplatz forvandlet til en fortryllende juleby. I de 150 juleboder, som samler sig omkring byens domkirke og borgen Dankwarderode, er der en magisk julestemning. De enestående historiske kulisser og en lang tradition for julemarked, der går tilbage til år 1505, gør Braunschweigs julemarked til noget helt særligt. Hvis du har mod på at bestige de 161 trin, der er til toppen af byens rådhustårn, kan du nyde synet af det smukke julemarked fra 61 meters høje.

Læs mere om jul i Braunschweig her

Wolfsburg giver julen baghjul

Vinter i Autostadt. Foto: Autostadt GmbH

Som hjemsted for Europas største bilproducent, Volkswagen AG, er Wolfsburg BILBYEN i Tyskland og et perfekt udflugtsmål for familier. I Autostadt kan familien nemlig tage på en enestående rejse i en oplevelsesverden dedikeret til bilen og moderne mobilitet – og i adventstiden er et besøg i Autostadt noget ganske særligt. Her forvandles området til et enestående vinterlandskab. Tusindvis af lys funkler og en stor anlagt skøjtebane lægger is til professionelle skøjteløbere, der viser deres kunnen på skøjter. Der er naturligvis også mulighed for selv at leje skøjter og dreje en runde på isen.

Wolfsburg er også et enestående shoppingparadis – ikke mindst i juletiden. Wolfsburgs centrale shoppinggade Porschestrasse er fyldt med hestekræfter og efterlader ingen ønsker uopfyldt. Ud over små butikker venter her City-Galerie Wolfsburg med mere end 100 butikker! I designer outlets Wolfburg, der også ligger centralt i byen, gives op til 70 procent rabat på kendte mærkevarer som Abercrombie & Fitch, Diesel, Adidas, Nike og mange flere, og her er masser af muligheder for at finde julegaver, der glæder, til en særlig god pris.