Sponsoreret indhold fra

Frankfurter Weihnachtsmarkt. Foto: Holger Ullmann

Jul i Frankfurt am Main

Frankfurt am Main er altid et besøg værd – ikke mindst i juletiden, hvor du kan besøge et af Tysklands største og ældste julemarkeder, gå på opdagelse i de mange butikker og opleve et væld af hyggelige arrangementer.

Frankfurts fortryllende julemarkeder

Julemarked på Römerplatz. Foto: Visitfrankfurt

Julemarkedet på Römerplatz er et af Tysklands ældste. Siden 1393 har julemarkedet taget imod besøgende og hører dermed til blandt de største og mest betydningsfulde julemarkeder i Tyskland. De mere end 200 boder er smukt og kreativt dekoreret, og baggrundskulissen, der udgøres af Römerberg, Paulsplatz og det 30 meter høje juletræ, gør også julemarkedet til et af Tysklands flotteste. Det hele toppes med et afvekslende program med koncerter, tårnblæsere fra Nikolai-kirkens balkon og rundvisninger på julemarkedet under mottoet ”Glühwein, Geschichten und Gebäck” (på dansk ”Glühwein, eventyr og kager”).

Blandt Frankfurts andre – og utraditionelle – julemarkeder kan nævnes CityXmas, som ligger på toppen af parkeringshuset Konstablerwache, hvilket gør det til Frankfurts højest beliggende julemarked. Herfra får du en fantastisk udsigt over ”Mainhattans” skyline, som Frankfurt am Main kaldes i folkemunde.

Julemarkedet ved Goethetårnet i udkanten af skoven ved Sachsenhausen har en mindst lige så fortryllende kulisse – omend mere traditionel. De snedækkede træer fyldt med julelys og boderne giver al den julestemning, et ægte julehjerte begærer.
Derudover kan du også gå på opdagelse i de skandinaviske juletraditioner på det svenske og det finske julemarked.

Find den perfekte julegave i Frankfurt

Shoppingcenter – MyZeil. Foto: Visitfrankfurt

Ud over alt det smukke og finurlige kunsthåndværk, du kan finde rundt omkring i julemarkedernes boder, kan du købe alt fra tøj og sko til smykker og elektronik i Frankfurts største strøggade, Die Zeil. Her ligger store kædeforretninger side om side med specialbutikker, og uanset hvad du er på udkig efter, kan du næsten med sikkerhed finde det her.
I Goethestraße finder du et udvalg af luksuriøse modebrands og dyre accessories, og i Berger Straße, Schweizer Straße og Brückenstraße finder du både kendte modebutikker og et udvalg af nye Frankfurt-mærker.

Smag på Frankfurt

Julekarussellen. Foto: Visitfrankfurt

”Freßgass” er hjertet af Frankfurts kulinariske tilbud. Her finder du et bredt udvalg af fødevareforretninger og butikker med både nationale og regionale delikatesser. Og apropos de regionale delikatesser, så husk at smage de små ”Bethmännschen” (lokalt bagværk med marcipan og mandler) og et glas varm, velduftende æblevin, når du udforsker byens julemarkeder.
Andre traditionelle specialiteter, som er en smagsprøve værd, er en crêpe med oksebryst og Frankfurts berømte ’grüne soße’ (grøn sauce med urter) eller en lækker ostefondue med ’handkäse’.

Giv juleturen et drys kultur

Samtidig med julemarkederne kører der forskellige udstillinger på Frankfurts museer, som absolut er et besøg værd for kunst- og kulturelskere.
I Städel-museet finder du frem til 16. februar 2020 en stor udstilling om Van Gogh og hans betydning for moderne kunst i Tyskland. Udstillingen omfatter mere end 120 af hans værker.
I museet for moderne kunst, Schirn Kunsthalle og på arkitekturmuseet kan du indtil engang i januar 2020 se udstillinger om Norge, som var dette års partnerland på Frankfurts bogmesse. Udforsk fx Hannah Ryggens politisk provokerende vægtæpper eller traditionel og moderne norsk arkitektur.

Kom igen næste år

Luminale 2018. Foto: Holger Ullmann

Frankfurt har også mange højdepunkter at byde på efter jul. Næste år er der blandt andet Luminale fra 12. til 15. marts, hvor hele byen oplyses af forskellig lyskunst, og hele bygninger får nye facader. Fra april kan du opleve det jødiske Frankfurt i det genåbnede jødiske museum.
Og på musikmessen den 2. til 4. maj og igen til den 51. tyske jazzfestival, som spiller op den 28. oktober til 1. november, kan du mærke musikkens vibrationer gennem hele byen.