Sponsoreret indhold fra

Julemarked på Rådhuspladsen. Foto: Kai Kokott / Kiel Marketing

Kom i julestemning i Kiel med juleshopping, Glühwein og isfestival

Kiel ligger kun et stenkast fra den dansk-tyske grænse og samtidigt ligger julemarkederne så tæt på hinanden, at de alle kan nås til fods på en enkelt dag. Derudover er Kiel kun en smule større end Odense, men har ikke desto mindre næsten uanede shopping-muligheder. I adventstiden kombineres julemarkederne med byens maritime atmosfære, som skaber stemning og hygge. Sammen med de festligt dekorerede stormagasiner og forretninger, indbyder byens centrum til spontan juleshopping.

Julemarkeder for enhver smag

Julemarkedet på Holstenplatz. Foto: Kai Kokott / Kiel Marketing

Kiel huser fire julemarkeder, som udefra kan synes ens, men i virkeligheden er vidt forskellige: Julemarkedet på Holstenplatz er et traditionelt julemarked, hvor du kan finde alskens julegodter, julepynt og kulinariske delikatesser. Venskabsbyerne Tallin, Gdynia og Sovjetsk er også repræsenteret med boder, hvor du kan finde lokale produkter fra deres hjemland.

Imens er julemarkedet på Asmus-Bremer-Platz blevet opgraderet med et nyt, frisk udseende og markant flere nye stande i nye farver. I 2017 fik markedet sågar en kæmpestor ny bygning, da udstilleren Manfred Jipp besluttede sig for at bygge en julepyramide på taget af sin stand, som gør stort indtryk på julemarkedets gæster.

Det hyggelige ”Altenmarkt” omkring St. Nicolai-Kirche har sin helt egen, alpeinspireret julestemning med punch- og madboder, som leder tankerne hen på afterski.

Kilian i sit juleskib. Foto: Kai Kokott / Kiel Marketing

Til sidst har vi ”julelandsbyen” på Rådhuspladsen, hvor der hersker en eventyrlig og romantisk julestemning mellem de charmerende boder og mere end 500 grantræer. Tre gange om dagen flyver nissen, Kilian, hen over himlen i sit juleskib (ja, for Kiel er jo en søfartsby), hilser på børnene og forklarer om sine rensdyr og arbejdet i nisseværkstedet. Kilians juleskib bliver trukket af rensdyr og magi, og ståltovene mellem Rådhuspladsen og rådhustårnet er selvfølgelig bare en sikkerhedsforanstaltning. Helt eksklusivt er der mulighed for at smage en særlig ”Stjerne Glühwein” i ”julelandsbyen”, som den velrenommerede vingård Anselmann fra vinregionen Pfalz har skabt sammen med julemarkedets arrangører.

Du kan læse mere om julemarkederne her

De bedste steder at juleshoppe i Kiel

Udover julemarkederne er der masser af andre shoppemuligheder i Kiel, ikke mindst i den gamle bydel med strøggaderne Holstenstraße, Alter Markt og Dänische Straße. Holstenstraße er Tysklands ældste gågade og et klassisk indkøbsstrøg, som i den nordlige ende munder ud i pladsen Alter Markt. Også her bugner det med restauranter, caféer, barer og butikker af forskellig art. Dänische Straße er gågadens højdepunkt med mere eksklusive forretninger i historiske omgivelser. I juletiden er alle strøggaderne pyntet hyggeligt op med lys og grandekorationer.

Hvis det bliver for koldt, kan du trække indenfor i Sophienhof, som er Kiels største overdækkede shoppingcenter. Her finder du stort set alt, lige fra stormagasinet Karstadt og elektronikforretninger til diverse specialbutikker. Og kan du ikke få specialbutikker nok, så prøv at udforske Holtenauer-Arkaden, som huser en lang række specialiserede butikker, som for eksempel juvelerer, boligindretnings- og hobbybutikker. Vil du føle dig hjemme, kan du også grænsehandle i den store Citty-Park og betale for varerne i danske kroner.

Isfestival med maritim atmosfære

Trænger du til en pause fra juleshoppingen, kan du nyde julestemning i en maritim atmosfære på kajen ved færgeterminalen, hvor ”Stadtwerke Eisfestival” holder til. På den 750 m2 store, overdækkede skøjtebane, kan vintersportsfans få stillet deres lyst, når det gælder aktiviteter på isen. Og du behøver ikke slæbe skøjter med hjemmefra, de kan lejes på stedet.