Sponsoreret indhold fra

Foto: Schiffergesellschaft Lübeck

På kulinarisk rejse gennem Lübeck

De fleste associerer formentlig Lübeck med marcipan og julemarkeder. Men hansestædernes dronning byder på mange andre kulinariske oplevelser end marcipan og hurtige snacks på de hyggelige julemarkeder. Vi tager dig med på en kulinarisk rejse gennem Lübeck!

Det lokale køkken

Med en guidet tur gennem Lübecks kulinariske tilbud får du et indblik i livet bag facaden, kommer menneskene og kulturen et skridt nærmere og kan krydre det hele med en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige. Væk er al mainstream-maden. Her præsenteres du for ægte lokale retter som labskovs og grønkål med grisekæber samt historierne bag sådan noget som ”Rotspon” og en ”Zwickelhahn”.

Foto: Frank Höhne

Naturligvis kan du også selv gå på opdagelse i Lübecks spiselige verden. På grund af den gunstige beliggenhed ved havet kan du for eksempel få friskfanget fisk, der nærmest er trukket direkte op fra havet på tallerknen. Et klassisk sted at nyde dette er i restaurant Schiffergesellschaft, som er Lübecks ældste restaurant. Her kan du nyde ikke kun lækre fiskeretter, men meget andet. Schiffergesellschaft ligger placeret i centrum af Lübeck, og indretning med gamle søfartøjer og søfartsudstyr – heriblandt en 400 år gammel kajak – gengiver byens maritime atmosfære.

Flot udsigt får du også på Restaurant Luzifer i Lübeck-Travemünde. Herfra kan du nyde den maritime atmosfære med udsigt over havet. Maden baseres på råvarer fra egen gård, og nyder du en øl, stammer den fra eget bryggeri.

Den uundgåelige marcipan

På en kulinariske rejse gennem Lübeck kommer man ikke uden om marcipan. Og med rette! Har man først én gang smagt et rigtigt stykke Lübecker Marzipan, kan det meget vel ende med en marcipanafhængighed. Den søde sags oprindelse går helt tilbage til middelalderen, hvor marcipan for første gang nævnes i historiske dokumenter. Det var dog familien Niederegger, grundlæggerne bag det verdenskendte mærke ”Lübecker Marzipan”, der i 1800-tallet fik placeret Lübeck på verdenskortet som ”marcipanens hovedstad”. Hos Café Niederegger i Lübecks centrum kan du få et indblik i marcipanens historie og nyde en kop kaffe og et stykke lækker kage til. Og bare rolig: Her findes noget for alle, selv hvis du ikke lige tæller marcipan som en af dine yndlingsretter.

Lübecks bedste caféer

Café Niederegger hører til blandt Lübecks bedste, men der er også mange andre caféer at vælge imellem.

Til eftermiddagskaffen, eller bare til den søde tand, betaler et besøg på Café Fräulein Brömse sig. Caféen ligger i en gammel klosterbygning og serverer fantastisk lækre kager og bagværk. Fra terrassen er der en dejlig udsigt over byens tage, og får du nok af udsigten, kan du altid beundre motiverne på de flotte samlertallerkener, som kagerne serveres på.

Foto: Neue Rösterei

Også caféen Kaffewerk by Schalvet er yndet blandt både lokale og turister. Caféens indehaver og hendes to medarbejdere forkæler om formiddagen caféens gæster med morgenmad og til middag er der hjemmelavede frokostretter på menuen. Den hyggelige og afslappede stemning i nordisk stil får en til at føle sig hjemme.

Ligeledes centralt placeret i en af Lübecks historiske baggårde ligger Neue Rösterei. I kafferisteriets café kan du nyde en lækker morgenmad med hjemmeristet kaffe. Senere på dagen er det caféens lækre hjemmelavede sandwichs – gerne akkompagneret med en craft beer fra byens lokale mikrobryggerier – der trækker gæster til.

Cocktails og gin

Når dagen skal sluttes af med lidt hygge, kan Ditrichs Café, Bar & Weinbistro varmt anbefales. Den charmerende og hyggelige bar har intet mindre end 200 gins og næsten 50 forskellige rom samt andre slags premium spiritus at vælge imellem.

Også den amerikansk inspirerede Torrio’s American Bar er hoppet med på ginbølgen. Med den hjemmelavede Torrio’s Craft Gin sørger bartenderne for en unik ginoplevelse. Det er også muligt at booke workshops på baren, hvor du lærer at mix kendte cocktails under bartenderens kyndige vejledning.