Sponsoreret indhold fra

Julemarked i Hannover. Foto: Lars Gerhardts / Hannover Marketing & Tourismus GmbH

Ta’ på juleshopping i Hannover

Klirrende glas, snak og latter, farvestrålende boder, den søde duft af krydret glühwein og det hyggelige skær af levende lys. Det er den stemning, man møder på de mange julemarkeder, som findes i Tyskland. Hvert år valfarter danskere til julemarkeder og gaveshopping i tyske storbyer som Hamburg og Berlin, men også Tysklands mindre kendte storbyer som eksempelvis Hannover. Med verdens største messehaller er det hovedsageligt business, man forbinder med Hannover, men byen har faktisk en hel del mere at byde på – også når det gælder juleshopping.

Hannovers hyggeligste julemarkeder

Julemarked i Hannover. Foto: Lars Gerhardts / Hannover Marketing & Tourismus GmbH

I adventstiden forvandles området omkring Marktkirche til ét stort julemarked, der med sine ca. 130 boder er et mekka for alle, der elsker jul. Her sælges julepynt, keramik, legetøj, julegodter og meget andet. Har du taget børnene med, kan de prøve at lave deres egne julekager, mens du i fred og ro slentrer rundt mellem boderne.

Er du vild med forgangne tider, bør du besøge julemarkedet i den historiske juleby, hvor du i ly af bymurens historiske kulisse kan opleve et julemarked som i middelalderen. Rebslagere, smede, børstenbindere og mange andre viser dig, hvordan fortidens traditionelle håndværk blev til. Levende lys, ildens knitren og duften af bålmad sørger for den helt rette stemning.

Et andet af juletidens højdepunkter i Hannover er det finske julemarked på Ballhofplatz. Her finder du finsk håndværk, specialiteter fra det finske køkken og traditionelle finske produkter som rensdyrpelse, rensdyrgevirer m.m. Trænger du til et hvil, kan du nyde stemningen omkring bålet i den store lavvu (lappetelt) midt på pladsen.

Læs mere om Hannovers mange julemarkeder her

Shop amok i Hannover

Hannover har et af Tysklands bedste shoppingområder med masser af storcentre, stormagasiner og specialbutikker, hvor du kan finde den helt rigtige og personlige julegave. I Ernst-August-Galerie kan du uanset vind og vejr gå på opdagelse i 150 butikker fordelt på tre etager. Shop amok blandt kendte mærker som Adidas, Gabor og Calvin Klein.

Også på Niki-de-Saint-Phalle-Promenaden, i Kröpcke-Arkaden og i Galerie Luise finder du et bredt udvalg af butikker med varer til enhver lejlighed. Det er en helt særlig fornøjelse at shoppe i den gamle bydel, hvor bindingsværkshusene med caféer og beværtninger, elegante modebutikker, gallerier og antikvitetsforretninger samt små specialbutikker skaber en charmerende middelalderlig idyl.

Aktiviteter for hele familien i Vinter-Zoo

Vinter-Zoo i Hannover. Foto: Erlebnis Zoo Hannover

Ønsker I lidt mere aktivitet på turen, findes der mange spændende ting at opleve uden for byen i adventstiden. Blandt andet forvandler Erlebnis-Zoo-Hannover sig til en ”Vinter-Zoo” med særlige vinterattraktioner. Her er mange forskellige aktiviteter for hele familien – bl.a. en open-air skøjtebane, en kælkebane og en børnekarrusel. Samtidigt byder det store vintermarked også på både søde og salte forfriskninger mellem aktiviteterne.