Sponsoreret indhold fra

<div class="imgtxt" id="imgtxt"><!-- [et_pb_line_break_holder] --><p><!-- [et_pb_line_break_holder] --> Kiel © Oliver Franke<!-- [et_pb_line_break_holder] --></p><!-- [et_pb_line_break_holder] --></div>

Tre tips til efterårssmutture til Schleswig-Holstein

<div class="sharethis-inline-share-buttons"></div>

Events, Shopping, Natur – 3 byer og 3 forskellige grunde til at besøge dem. I Kiel kan du opleve det maritime Tyskland, mens Flensborg byder på storslåede naturoplevelser. Og kan du ikke vælge, ligger Kiel og Flensborg kun ca. 1,5 times kørsel fra hinanden! I Neumünster, der ligger blot en halv times kørsel fra Kiel, kan du shoppe til den helt store medalje. Og det bedste af det hele – Schleswig-Holstein ligger blot ein smuttur fra Danmark!

Kiel – fyldt med kultur

Tysklands sejlerby nr. 1 tilbyder krævende, sjove og ofte sportslige arrangementer året rundt. I slutningen af oktober finder for eksempel den Internationale Havfilmfestival sted: Forbindelsen til vandet skal styrkes og der sættes fokus på, hvordan vi kan beskytte vores planet i fremtiden.

Sejlads i Kiel © Olaf Bathke – Lookphotos

Endnu mere kultur finder du på de forskellige særudstillinger på byens museer: For eksempel samtidskunst med fokus på Nordtyskland og Østersølandene i Stadtgalerie, sort-hvid-optagelser fra efterkrigstiden i Stadtmuseum Warleberger Hof eller en samling værker, som forener medicinsk forskning og kunst i den medicinsk- og farmaceuthistoriske samling (Medizin und Pharmaziehistorischen Sammlung).

I starten af november fejres venskaber mellem Skandinavien og Kiel. I den forbindelse forvandles hele den indre by til én stor vikingeby, hvor tyske og skandinaviske traditioner, mad og håndværk smelter sammen med hinanden. Selv hvis du synes, du kender Skandinavien godt, kan du finde masser af underholdning her mellem børnezoo, surfer-loppemarked og glühwein-smagning.

På shoppingtur i Neumünster

Neumünster er et shoppemekka! I Designer Outlet McArthurGlen Neumünster kan du shoppe populære mærker og spar op til 70 %. I de 120 butikker finder du kendte mærker som Diesel, Lacoste, Tommy Hilfiger, Calvin Klein og Birkenstock m.fl. Du kan ikke kun købe tøj, men også besøge butikker som Villeroy & Boch, WMF, Zwilling eller Samsonite i outletten. På Designer Outlet McArthurGlens hjemmeside kan du allerede hjemmefra gå på jagt og undersøge hvilke aktuelle tilbud, der gælder – som for eksempel ekstra rabat på den tredje ting, du køber, eller ekstra nedsatte varer. I de 6 restauranter kan du tage en pause fra shoppingen og stille sult og tørst, inden du shopper videre.

Shopping i Neumünster © McArthurGlen Designer Outlet Neumünster

Sov under stjernehimlen i Flensborg

Flensborg er udover at være en hyggelig by, også god for naturoplevelser. 400 Hektar naturbeskyttet område bestående af skov, smukke strande, der er så tæt på hjem, at du kan se de danske kyster derfra, er blot nogle af de naturoplevelser, der venter dig i Flensborg. Holnæs, halvøen i Flensborg Fjord, er det helt stor highlight: På halvøen findes både stejle kystskrænter, saltenge og en stor yngleplads for havfugle. Om stedets navn fortælles: Doktor Faust levede på næsset i gamle dage, og blev populært kaldt for ’Djævlen’. En dag sejlede den djævelske doktor sammen med sin gast (’Nis’) ud på fjorden for at måle vanddybder, men Gud var naturligvis ikke doktoren venligt stemt. Således røg doktoren og gasten ind i et mægtigt stormvejr, og skibet var faretruende tæt på at kæntre ud for Holnis. Da råbte doktoren „Hol, Nis“ for at gasten skulle trække sejlene ind og bringe skibet på ret køl. Missionen lykkedes, og den onde doktor undslap gudernes straf – men det lille næs har fra den dag heddet „Holnis“ (Holnæs på dansk). Holnæs byder på overnatningsmuligheder for enhver smag. Her er både ferielejligheder, hotelværelser og campingpladser.

<iframe width="1026" height="577" src="https://www.youtube.com/embed/gUPjVJ8Gc_I" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>