Sponsoreret indhold fra

Kom på besøg i dyrenes verden

Fra Hirtshals tager det blot to timer og 15 minutter, før du lander i Kristiansand. Den norske by er hjemsted for et slaraffenland for børnefamilier med trang til eventyr og forlystelser. Dyreparken i Kristiansand kan danne rammerne for dages underholdning, og trods navnet er der tale om et nordisk Disneyland med dyr, vandland og spektakulære temaområder.

I en zoologisk have kan du observere dyrene under trange forhold. I Dyreparken kan familien se dyrene udfolde sig i naturlige omgivelser. Dyreparken i Kristiansand strækker sig vidt i et naturskønt, kuperet område, og der er masser af tilbud for den videns- og oplevelseshungrende småbørnsfamilie.

Du kan spotte elgen i den nordiske vildmark eller måske den sky ulv. På savannen vandrer girafferne elegant rundt, mens de piller blade af træerne med deres lange tunger. Alt sammen kan du betragte fra stier og gangbroer, der snor sig gennem området.

Ud i naturen

Dyreparken i Kristiansand gør en dyd ud af at skille sig ud fra mængden. Siden 1966 har parken arbejdet målrettet med at skabe naturlige miljøer for dyrene i parken. Dyreparkens succes med at skabe god trivsel for dyrene kan ses i form af de talrige dyreunger, der er født i parken gennem årene.

»Vi driver forskning og arbejder målrettet med at styrke dyrenes naturlige instinkter. Eksempelvis ved at give geparderne plads og mulighed for at jagte byttet,« fortæller Christine H. Berhus, der er projektansvarlig for Dyreparken.

Det er en betagende oplevelse at se de elegante kattedyr sætte i løb og accelerer mod tophastigheden på 100 kilometer i timen.

Få et indblik i dyrenes verden

Gennem hele sommeren kan du opleve dyrepræsentationer, hvor parkens veluddannede personale giver et indblik i dyrenes levevis. Blandt de mest populære præsentationer er løveflokken. Dyrene lever i et stort område, og det er ikke sikkert at alle løverne kommer til præsentationen, men er du heldig ser du både den majestætiske hanløve, Aslan, og hele hans familie.

Under præsentationen får løverne mad, og dyrepasserne finder hele tiden på nye kreative måder at fodre dyrene, så dyrene træner deres jagtinstinkter og bevarer deres muskler.

Dyreparken er en sanselig oplevelse for børnefamilierne og er særligt målrettet børn op til otte års alderen. Dyreparken er hjemsted for 139 dyrearter, fordelt på blandt andet pattedyr, fugle, insekter, reptiler og sågar fisk. Nogle kræver en god sikkerhedsafstand, mens du kan komme helt tæt på og endda klappe andre.

I børnenes Afrikanske Landsby er den nære kontakt i højsædet. Her kan ungerne møde det vietnamesiske hængebugsvin på tæt hold. Dyreparken har også traditionelle bondegårdsdyr, inklusiv ponyer, kaniner og andre nuttede størrelser.

Fuldendt oplevelse

Dyreparken i Kristiansand er et godt udflugtsmål for familien på tur. Vil du have den perfekte oplevelse, bør du som minimum tage en enkelt overnatning på et af Dyreparkens hoteller. Du kan lade ungerne afgøre om det skal være safariteltene, sørøverlandsbyen eller Kardemomme By, der skal skabe rammerne i ferien. Områdets primære hotel har åbent året rundt, og her kan du vælge mellem 160 værelser, hver med sit eget dyretema.

Som overnattende gæst i parken, får du glæde af alle tilbuddene i parken. Udover eksotiske dyr er der vandland, temapark med fokus på sørøvere komplet med sørøverkaptajner og piratskibe med bragende kanoner. Der er også en temapark for Kardemomme By og Dyrene i Hakkebakkeskoven.

Når børnene er mætte på oplevelser, kan sulten stilles i Dyreparkens restauranter. Her er der især fokus på lokal mad, hvor de fleste ingredienser hentes fra områdets leverandører.

»Vi har et klart mål om at levere sund, lokal mad og et varieret udvalg, men ikke meget junkfood. Du kan både finde sushi og pommes fritter, men udvalget er langt fra det typiske grillmad,« fortæller Christine H. Berhus.

FAKTA
  • Dyreparken ligger ved Kristiansand
  • Turen med hurtigfærgen fra Hirtshals tager to timer og et kvarter
  • Dyreparken er åben året rundt.
  • Gennem hele sommersæsonen kan du opleve 10 til 12 dyrepræsentationer dagligt.
  • Du kan læse mere om attraktionen på www.dyreparken.no/danmark
  • På sitet finder du også en rabatkode, der giver to dages indgang til parken for en dags pris.
  • Hvis du bor på Dyreparkens hoteller, har du adgang til Dyreparken via en entre forbeholdt overnattende gæster, og du får adgang til Dyreparken en time før alle andre.