Sponsoreret indhold fra

Legeland for ski-turister

Der er mange steder at stå på ski, men der er kun få steder, der kan hamle op med Hafjell. Gennem de seneste 30 år har skisportsstedet været som en magnet for skiglade familier, og i år er der kommet en række nye tiltag, der yderligere cementerer Hafjells position som familiens foretrukne skisportsdestination.

Over 47 kilometer pister, adskillige terrænparker, en gondol, en stolelift med varme i sæderne og flere områder, der udelukkende er dedikeret til børnene. Hafjell er et yndet rejsemål for danske skiturister, stedet ligger blot to timers kørsel fra Oslo og omtrent et kvarters kørsel fra Lillehammer. Turen fra Oslo foregår via en komfortabel motorvej, eller du kan vælge at tage toget og køre med shuttlebus det sidste stykke fra Lillehammer. Hafjell udmærker sig ved at være et let tilgængeligt og et yderst gennemført resort for skielskere, hvor der især bliver taget hånd om nybegynderne og børnene.

Opgradering for alle

I år fejrer Hafjell 30 års jubilæum, og der er skabt en række nye tiltag, der yderligere vil skabe glæde blandt trofaste og nye besøgende.

Hafjell blev etableret i 1988, og over årene er området løbende udbygget. Seneste tiltag blev igangsat sidste år og står klar til at modtage gæster i år. Fødselsdagsgaven til gæsterne består af en ekspres stolelift, der er udstyret med varme i sæderne og afskærmning for vinden, så kroppen er klar til pisten, når du når toppen. Den nye lift fragter gæster helt til Hafjelltoppen 1.059 meter over havet, og ved endestationen kan familien nyde 360 graders udsigt til det naturskønne område.

Udover den nye lift er der anlagt nye børnevenlige løjper, og netop børnene er et særligt fokusområde for Hafjell.

Har du skiløb i blodårerne, kan du utvivlsomt huske den første tur i sneen med familien. Fascinationen af de sneklædte fjelde, spændingen ved at glide af sted med mor og far og den euforiserende glæde, når skiene rent faktisk lystrede.

Hafjell byder på tre dedikerede børneområder, hvor der er særligt fokus på at skabe gode forhold for de små.

Nederst i skisportsområdet ligger et stort børneområde med en række flade og brede løjper, hvor poderne sikkert kan træne de første ture på ski. Det er også her, du finder skiskolen og skiskolens slalomløjpe, hvor ungerne kan stå slalom omkring elskelige figurer.

Er der brug for flere udfordringer, kan I få et lift op af fjeldet i gondolen. Ved midtpunktet er der rig mulighed for at boltre sig med og uden og ski, og i gondolen er der plads til både hund og barnevogn, så alle aldre kan få oplevelser i sneen.

Der er også muligheder for øvede børn, der kan afprøve små og store hop.

Vis evnerne frem

Hafjell er dog på ingen måde forbeholdt børn og barnlige sjæle. Området byder også på udfordringer for øvede skiløbere.
Hafjells terrænpark er kåret til Norges bedste, og er derudover kåret til en af verdens 10 bedste parker af flere internationale medier. Området trækker også mange ski- og snowboardstjerne til, der både kommer for at træne og deltage i de internationale arrangementer, der afvikles i området. Det giver dig en mulighed for at få inspiration fra nogle af verdens ypperste atleter.

Er du med på lidt konkurrence og kamp med vennerne, så har Hafjell også en udfordring linet op til dig i form af skimovie. Navnet dækker over en slalomløjpe med ægte startport, tidstagningsanlæg og filmning. Her kan du finde konkurrencegenet frem og kaste dig ud i en hæsblæsende tur ned af løjpen. Kan du slå vennerne? Det vil tiden vise, men du kan under alle omstændigheder dele videoen med dit løb direkte på Facebook.

Fakta Hafjell
  • Højdemeter 835 m
  • 44 km alpinløjper
  • 32 Løjper, heraf 8 blå, 13 grønne, 8 røde, 3 sorte
  • 3 områder for børn
  • 4 Terrænparker
  • 1 Gondol
  • 17 lifte
  • Længste nedfart 7 km
  • 300 kilometer langrendsløjper