Sponsoreret indhold fra

Foto: Ola Matsson/SkiStar

Man står da også på ski i foråret

Skisæsonen er lang, men hvornår ender den? I Norge er det rigtige svar 1. maj, og tager du af sted sidst på sæsonen, får du både sol og store skioplevelser til små penge.

Sommerferien er en alsidig størrelse, mens vinterens rejsemål med ski har et mere enkelt formål. Det handler om at komme ud i det hvide landskab. Skituren har sine egne lyde, sit eget klima og fantastiske naturoplevelser.

Der er noget mediterende over den knitrende lyd, som nyfalden sne afgiver, når skiene skaber et spor gennem sneen. Ude på langrendsløjperne er du alene med lydene, med åndedrættet og fjeldene, der strækker sig mod himlen og uanset, hvor blikket falder, byder omgivelserne på inspirerende indtryk.

Det er umådeligt svært at indfange essensen af skituren i få ord, men har du først været på skitur og mærket magien i mødet med naturen, så vender du utvivlsomt tilbage år efter år i jagten på flere indtryk og oplevelser.

Helt basalt er skiløb sjovt, og det er en sport, du kan dyrke fra barnsben, og indtil benene ikke vil være med mere.

Sidst på sæsonen er der både sne og masser af sol, så husk solcremen som parret her ved hemsedalen. Foto: Ola Matsson/SkiStar

Den ekstra tur

Udfordringen er at finde tiden til at komme af sted. Allerede i slutningen af september begyndte snakken om årets skiferie. Nyt sted, samme sted, hvem vil med og ikke mindst hvornår. Vinterferien er den oplagte uge. Her har ungerne alligevel fri. Så er der julen, og det er jo også muligt blot at tage en weekend ud. Eksempelvis med et besøg til Norefjell, der ikke kræver mere end en halv dags rejse.

Blandt ski-vennerne er der bred enighed om, at sæsonen for skiture er alt for kort. Den slutter længe før påsken, men faktisk er der gode muligheder for at ramme sneen både før og efter påske i Norge. De norske skisportsstedet lukker faktisk først ned 1. maj.

Er der tale om årets anden eller tredje skiferie, er budgettet næppe til de store udskejelser. Selve påsken er typisk ganske dyr, da nordmændene selv har ferie og flokkes på fjeldene. Det driver lejepriserne i vejret.

Kan du derimod rejse inden eller lige efter påsken, er der gode muligheder for at få både hytte og skiløb til en fordelagtig pris. Derudover er skituren i Norges forår en helt speciel oplevelse.

Selv om det bliver lidt lunere sidst på sæsonen og man kan nye Trysils udendørsserveringer, er der stadig masser af perfekt sne. Foto: Ola Matsson/SkiStar

Husk beskyttelse

Når kalenderen rammer april, er dagene blevet længere, og solen har fået mere magt. Sneen vil stadig være lækker og indbydende, men du skal huske solcremen og solbrillerne, hvis du ikke vil ende ud med at ligne en krebs efter en tur i gryden.
De længere dage i foråret giver også mere tid til skiløbet. Således er det oplagt at bruge formiddagene på de alpine løjper, mens eftermiddagene kan dedikeres til langrend. Her kan du nyde skiftet i vejret og slikke lidt sol, mens benene sørger for at fragte dig gennem det smukke landskab.

Selv om de sydlige himmelstrøg oftest beskrives som romantiske og eksotiske sammenlignet med Norge, så er søsterlandet lidt af et skiparadis. Den lange sæson og de gode sneforhold er ren bonus. Den store værdi ligger i Norges alsidige udbud. Landet byder på talrige destinationer, der dækker ethvert behov, uanset om du er nybegynder, erfaren eller der er tale om en ferie for hele familien. Og som dansker er der yderligere oplagte årsager til at vælge Norge. Først og fremmest er rejsen mere overkommelig, da det er nemt at tage egen bil direkte til hytten eller hotellet. Og fra de fleste destinationer kan du gå direkte fra hytten over til liften, og du kan glide direkte hjem til hytten, når dagen på fjeldet lakker mod enden.

Lys, perfekt sne og plads på løjperne i Trysil. Der er masser af fordele ved at tage på skiferie sidst på sæsonen. Foto: Ola Matsson/SkiStar