Sponsoreret indhold fra

Spænd bindingerne på Norefjell

Norges største faldhøjde, Skandinaviens første alpine OL-destination og masser af muligheder for langrendsfolket. Norefjell kan det hele.

Sommeren var et brag af varme herhjemme. Nu er kulden tilbage, men det bliver sjældent til mere end sjap og nogle centimeters sne her i Danmark. Vil du have skiene i brug, skal du udenlands, og et godt bud er Norge, hvis du vil udnytte tiden bedst muligt. Norge har alt, du skal bruge for at genfinde formen på de to planker, og du kan nå Norefjell på cirka otte timer i bil fra både København og Aarhus.

Destinationen ligger cirka 90 minutters kørsel fra Oslo, og har alt, hvad familien behøver, uanset om det er første gang poderne er med, eller det er en tur med teenagere på bagsædet.

Ski for alle

Udover den korte rejsetid er sne altafgørende for en vellykket vinterferie. Der er ikke noget, der hedder 100 procent garanti, men Norefjell er tæt på. Skisportsstedet har senest i 2017 firedoblet kapaciteten på områdets sneanlæg, så stedet er godt dækket ind, hvis Kong Vinter ikke leverer nok hvidt pulver til området.

Når sneen falder, omdannes Norefjell til en spektakulær legeplads for alle typer af skisport. Området lagde bakker til OL i 1952 og er i dag et populært mål for skiturister. Både de der kun har tid til en enkelt dag på løjperne og de, der bor flere dage på stedet.
Uanset om du er til langrend, alpint skiløb, snowboarding, offpiste eller speedskiing, så kan du blive udfordret i Norefjell.

Den største faldhøjde

Du kan begynde dagen på toppen i 1.188 meters højde og nyde turen ned til søen Krøderen, som befinder sig 1.010 meter længere nede. Det er den største faldhøjde i Norge.

Norefjell er særligt velegnet for familier, da rejsen fra Danmark kan klares på under en halv dag. Planlægger du rejsen godt og står tidligt op, kan I rent faktisk nå at få skiene på allerede på ankomstdagen.

Der er gode skiskoler i området, hvor I kan få frisket teknikkerne op, inden I bevæger jer ud på egen hånd. En skiskole kan sagtens være et godt tilvalg, også selv om du allerede føler dig sikker på skiene. I Norefjell kan du også gå på skiskole for øvede og dermed få hjælp til at fjerne de dårlige vaner, der forhindrer dig i at bevæge dig fra at være god til at blive eminent på ski.

For de små størrelser er der tre børneområder. Der er 2 børneområder oppe på fjeldet og et ved foden af fjeldet. Der er gode flade løjper for ungerne, og hele skiområdet er godt forbundet med 14 lifte.

Mere eventyr

Er du på udkig efter mere eventyr end de klassiske alpine løjper, så er langrend måske en mulighed. Det er ikke rendyrket adrenalin, men derimod storslået natur, der forfører dig, når du begiver dig ud på nogle af de 120 kilometer langrendsspor, der er etableret ved Norefjell.

Er det derimod farten og spænding, der trækker, bør du kigge nærmere på Speed Skiing banen, hvor du også kan få målt din tophastighed. Rekorden i speed skiing er 252 kilometer i timen. Den hastighed kræver dog en aerodynamisk dragt og exceptionelle evner på ski og en hvis dødsforagt.

Endeligt er der også alternativer til fjeldet, hvis benene ikke kan klare flere skiture. Norefjell Ski & SPA er et prisbelønnet resort, der er anerkendt for at skabe de perfekte rammer for spagæster i Norge. Der er næppe en bedre måde at pleje en godt brugt krop, end ved at glide ned i en jacuzzi og lade vandet bearbejde de ømme muskler.

Resortet byder desuden på et stort svømmebassin, badstuer, træningsfaciliteter, velværeafdeling, massagebehandlinger og gode faciliteter for afterski, hvis du hellere vil restituere i festlige omgivelser.

Fakta Norefjell
  • Højdemeter 1010 meter
  • 20 løjper, heraf 11 blå, 9 grønne, 7 røde, 3 sorte
  • 3 områder for børn
  • 14 lifte
  • 120 kilometer langrendsløjper