Sponsoreret indhold fra

Landsdækkende vinfestival fejrer danskernes favoritdrue

<div class="sharethis-inline-share-buttons"></div>

Tysk vin trender, og snart er nabolandets chikke riesling hovednavn på en smagfuld vinfestival, når restauranter, vinbarer og forhandlere over hele landet hylder danskernes foretrukne hvidvinsdrue.

Den er let, elegant og sommerlig – og den perfekte kompagnon til de lyse afteners grillklassikere. Tysk riesling har erobret danskernes hjerter, og fra den 25. maj til 3. juni er den liflige drue fra nabolandet omdrejningspunktet for den ottende udgave af Riesling Week, som løber af stablen på restauranter, vinbarer og i vinbutikker over hele det ganske land.

Under den 10 dage lange vinfestival sætter spisesteder, vinbarer og importører spot på den tyske trend-drue med riesling-ledsagede menuer og særlige tilbud på den hvide favorit.

“Der sker en masse interessante ting på den tyske vinscene i disse år, og det har bragt landet tilbage i den absolutte vinelite. De tyske koldklima-vine er fantastisk lette og friske, og det matcher altså trenden mod mere lette vine, der er fulgt i kølvandet på opdyrkningen af det nye nordiske køkken,” siger Mads Jordansen, der er vinanmelder på Winelab.dk, og som også underviser på Dansk Sommelier Uddannelse.

Det er en analyse foretaget af Wines of Germany i samarbejde med Analyse Danmark, der slår fast, at riesling er danskernes klare nummer 1, når det kommer til hvidvinsdruer. Flere end 1000 vindrikkende danskere har deltaget i undersøgelsen, som sender chardonnay og pinot gris på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Om resultatet siger leder af Vinakademiet og vinanmelder i Politiken, Thomas Ilkjær:

”Riesling har de seneste 10 år oplevet en kraftig renæssance, men det har syntes som om, at det primært har været blandt vininteresserede og på restauranterne. Når riesling alligevel kommer ind på førstepladsen i en mere bred vurdering blandt danskerne, må man konstatere, at druen nu har fået et folkeligt gennembrud.”

Undersøgelsen kortlægger også, at begejstringen for riesling er størst i Region Nordjylland med Region Hovedstaden lige efter. Ser man på alder, er det især de 25-39-årige, der foretrækker riesling.

Resultaterne afslører også, hvad danskerne allerhelst parrer hvidvin med. Og her er det først og fremmest fiskeretter og skaldyr, kylling og sommerklassikere fra grillen, der får danskerne til at skænke hvidvin i glasset.

I år kickstartes Riesling Week med en kæmpe vinsmagning i Ridehuset i Aarhus, hvor Winelab.dk, Wines of Germany og Austrian Wine sammen med danske vinimportører medbringer flere end 200 kold-klima vine fra de to lande. Til vinsmagningen kan danskerne blandt andet gå på opdagelse i riesling, grüner veltliner, spätburgunder, blaufränkisch og den mousserende sekt.

Listen over festivalens arrangementer, vinbarer og spisesteder, der sætter fokus på tysk vin dækker hele landet. Læs mere om Riesling Week og find et arrangement nær dig her: